ОТБЕЛЯЗВАНЕ НА 19 СЕПТЕМВРИ – ЕВРОПЕЙСКИ ДЕН БЕЗ ЗАГИНАЛИ НА ПЪТЯ

По инициатива на Европейската мрежа на службите на пътна полиция ТИСПОЛ в рамките на Европейската седмица на мобилността (16 – 22.09.2018 г.) се осъществява проектът “Projekt EDWARD” (European Day Without A Road Death) с наименование за Република България „Операция „Европейски ден без загинали на пътя – EDWARD”. През 2018 година е планирано операцията да се проведе на 19 септември, като целта е в този ден да няма загинали при пътни инциденти.
Във връзка с инициативата на 19.09. т.г. на спортната площадка в двора на ОУ „Христо Смирненски“ се проведе среща на ученици от ІV и V клас със служители на КАТ – Карнобат. Мл. инспектор М. Момчев запозна учениците с необходимостта от изучаване и спазване на правилата за безопасност на движението по пътищата, отговори на техни въпроси и им даде ценни съвети.
Всички присъстващи имаха възможност да разгледат апаратурата в патрулния автомобил, да научат за какво служи дрегерът за алкохол, стоп-палката, сигналните конуси, да чуят воя на сирената…
Развълнувани, след срещата децата се снимаха със служителите, а някои от малчуганите споделиха, че вече са решили: като пораснат, ще станат пътни полицаи.