ПРЕСТИЖНА НАГРАДА ЗА УЧИТЕЛ ОТ НАШЕТО УЧИЛИЩЕ

Г-жа Елена Атанасова – учител по География и икономика в ОУ „Христо Смирненски“ спечели първо място в IV Национален географски фестивал – Русе 2018 година. Мероприятието се проведе на 21-23 април в град Русе. Във фестивала взеха участие над 500 ученици, учители, студенти и учени от цялата страна.
Български географски фестивал е най-значимото събитие за всички географи. Началото му е поставено през 2015 година. Организиран е от Географ БГ и Българско географско дружество. Неговата цел е да осъществи връзката между образованието и науката, НПО – сектора в областта на науките за земята. Идеята на организаторите е на конкурса да представят географията като модерна, перспективна и полезна сфера на научното познание. Тази година фестивалът е посветен на 150 години от рождението на географ акад. Атанас Иширков и 100 години от основаването на Българско географско дружество.
Госпожа Атанасова се включи в раздела за учители „Извънкласна географска дейност“. Заслуженото първо място й бе присъдено за иновативните уроци, състезания и креативни задачи на тема „Какво знаем за континента Азия?“. За блестящото си представяне пред журито тя получи грамота за първо място, сертификат за участие и оригинална картина от художничката Антоанета Елефтерова.
ОУ“Христо Смирненски“ се гордее с постижението и пожелава на г-жа Атанасова още успехи и награди в областта на географията. Браво!