143 ГОДИНИ ОТ ГИБЕЛТА НА АПОСТОЛА

По повод 143 години от гибелта на Васил Левски почит към Апостола отдадоха учениците от ОУ ”Христо Смирненски” с различни  инициативи:

Дните посветени на Левски започнаха с провеждане на състезанието „Лъвски скок“ по инициатива на клуб „Българче“.

Победителите: Кристияна Белунова – първо място, Петко Русев – второ място, Валентин Здравков – трето място /трети клас/ и Александра Момчилова – първо място; Петромира Иванова – второ място, Радослав Мирославов – трето място/втори клас/, бяха наградени тържествено от г-жа Стефка Вълева – Директор на училището, по време на тематичното междучасие „За Левски с любов“. Третокласници разказаха кой е Васил Левски, рецитириха. Ученици и учители сведоха  глави в едноминутно мълчание в памет на Апостола.

В седмицата от 15.02. до 19.02. 2016г. по инициатива на училищната библиотека и клуб ”Родолюбие” бе създадена стена на признателността: „С обич към Апостола”. На нея учениците от 2 до 6 клас поставяха преписаните от тях стихове за Апостола. Бяха преписани 51 стихотворения от 41 ученици. Най-много стихчета преписаха децата от 5.б, 3.в, 2.б, 2.а, 3.а клас. От учениците, включили се в инициативата 8 преписаха по 2 стихотворения, а Веселин Мирчев от 3.в клас преписа 3 стихотворения за Апостола. Денят бе отбелязан и с радиопредаване, подготвено от участниците в клуб „Журналистика” .

На 19 февруари на видеостената в училището, в двете смени, учениците имаха възможност да се запознаят с факти от живота на Левски, направиха виртуална разходка из къщата-музей в град Карлово и да прочетат мисли на Апостола.