УЧАСТИЕ В СЕДМИЦАТА НА ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВОТО

Световната седмица на предприемачеството стартира през 2008 г. в 77 държави по инициатива на Ewing Marion Kauffman Foundation и Make Your Mark с две основни цели – да насърчи предприемачеството и да подобри образованието на децата и младежите.
Седмицата се провежда днес в 160 държави от всички континенти. Официален домакин за нашата страна от самия й старт е Джуниър Ачийвмънт България.
Световната седмица на предприемачеството непрекъснато дава пример за това какво може да се постигне, когато различни идеи и култури се обединяват около идеята за предприемачеството. Тя открива възможности за изява на младите хора да споделят идеите си за решаване на най-важните обществени проблеми – от намаляването на бедността до промените в климата, насърчавайки по този начин създаването на глобална култура, която цени предприемачите като двигатели на икономическия и социалния просперитет.
Близо 25 милиона души по света участват ежегодно в повече от 25 000 събития в рамките на инициативата, подкрепяна от световни лидери и мрежа от над 10 000 партньорски организации.

Седмокласници от ОУ „Хр. Смирненски“ с класни ръководители г-жа Овчарова, г-жа Драганова и г-жа Статева се включиха в Световната седмица на предприемачеството. Във вторник (14.11.), в часа на класа, в залата по интереси беше организирана среща с Живка Гроздева, възпитаничка на ОУ „Христо Смирненски“, завършила ГПНЕ „Гьоте“ Бургас, Bonn-Rhein-Sieg University of Applied Sciences, изпълнителен директор на VITA FRUIT LTD. Г-ца Гроздева впечатлява със красота, стил, класа, интелект и присъствие. Тя разказа къде и как е завършила своето образование, за усилията и трудностите, с които се е сблъскала, какво е да си част от семеен бизнес, какво я мотивира да продължава напред и да се развива, какво е да имаш цели и мечти, които да преследваш с цената на много труд и амбиция.
Получи се едно естествено и спонтанно общуване, с много въпроси и от страна на ученическата аудитория.
Срещата е част от програмата за кариерно развитие на учениците.
Благодарим на г-ца Гроздева за отделеното време и участие, както и на седмокласници, че бяха активни и отворени към събитието.