ТВОРЧЕСКА СРЕЩА С ХУДОЖНИЧКАТА СИЛВИЯ ШОСЕВА

ЕДИН ХУДОЖНИК  РАЗКАЗВА ЗА ТАЛАНТА, ВДЪХНОВЕНИЕТО И МЕЧТИТЕ

Днес,  12 октомври  2022 година, в залата по интереси се проведе творческа среща със Силвия Шосева – уредник на ХГ „Бенчо Обрешков“ към НЧ „Димитър Полянов-1862“. Присъстваха както учители, така и ученици  с изявен  талант в областта на изобразителното изкуство. Модератор на срещата бе  Д. Христова – главен учител.  За всички присъстващи разказът на г-жа Шосева беше вълнуващ, пречистващ и мотивиращ. В първата част от срещата, наречена „Отблизо“, те успяха да се докоснат до нейни лични моменти, споделени впечатления, спомени и мисли. Публиката се наслади на слънчеви селски къщи, морски и планински пейзажи, нощни погледи, последни дни на морето, романтични пътувания и очи от портрети – задаващи много въпроси, чрез представените картини на художничката.

 Втората част от срещата,  озаглавена „В обувките на учителя“ , се превърна в занятие по рисуване. Силвия Шосева показа ( техники и сподели методически насоки за представянето на различни теми и жанрове на изобразителното изкуство. Пред очите на присъстващите, оживяха портрет на жена, фантазен образ на русалка. Напътствията на артиста в действие вдъхновиха  преподаватели и ученици.

Силвия Шосева започва да твори от много малка. Завършва  СХУ  „Илия Петров“.

Учи специалност “Изобразително изкуство” в СУ “ Климент Охридски”, бакалавърска степен, а по-късно продължава и в  НБУ , специалност  Графичен дизайн, магистърска степен. За нея успехът на художника е талант,  много  труд и дълъг опит с  четката и боите, след което и вдъхновението идва лесно.

Благодарим за срещата! Пожелаваме здраве, вълнуващи самостоятелни изложби и успехи на  школата за млади таланти!

dav
dav
sdr
dav
dav
dav
sdr
dav
sdr