СЪСТЕЗАНИЕ SPELLING BEE

Основно училище „Христо Смирненски” участва за десети път в състезанието Spelling Bee 2021
Основно училище „Христо Смирненски вече има двама участници в регионалния кръг на единадесетото издание на Националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee.
Стефани Стефанова Банчева от 7. б клас се класира на първо място в училищния кръг, който се проведе на 22.02.2021 , а на второ място се класира Антония Колева Станева от 6.б клас. И двете ще участват на регионалното състезание, което ще се проведена 27 март, 2021 г. Националният кръг на състезанието ще се проведе на 24 април 2021 в София.
Spelling Bee е традиционно американско състезание, в което състезателите спелуват (от англ. spelling), т.е. произнасят буква по буква различни думи на английски език. Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности.
Тази година състезанията се провеждат под наслов „BEEcause we need them“. В тази различна учебна година решихме да предложим на нашите пчелички да излязат навън, да се върнат към природата, да наблюдават, да общуват и да научат повече за пчелите и тяхната изключителна роля за нашата планета и за човечеството.
Състезанието се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие – КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България”, Посолството на САЩ и Министерството на образованието и науката.
Развитието на състезанието може да следите на www.spellingbee.bg и на страницата във Facebook

https://www.facebook.com/bulgarianenglishspellingbee