„ПЪТЯТ НА УСПЕХА”- СРЕЩА С ЖУРНАЛИСТКАТА АЙШЕ САЛИ

Известната журналистка от БНТ Айше Сали гостува като бивш възпитаник на Основно училище „Христо Смирненски“. Срещата се проведе на 15 май по покана на главния учител на училището – госпожа Светлана Иванова. Специални гости бяха учители, ученици и родители от учебното заведение. Инициативата откри директорът – госпожа Слава Маринова с приветствено слово, в което изтъкна, че за колектива е чест да посрещне г-ца Айше Сали като гост.

Събитието уважи с присъствието си класната ръководителка на г-ца Сали от началния етап – госпожа Виолета Терзииванова. Тя подчерта в изказването си, че младата дама е била отлична ученичка и че искрено се вълнува да я види след толкова време, разказвайки с радост и гордост за годините в училище. Поканена бе и г-жа Радослава Рачева – учителката й по изобразително изкуство, спомняйки си с умиление как е седяла в клас на първата редица, на третия чин вляво. В училището преподават и други нейни бивши учители, които от сърце се зарадваха на специално посещение.

Г-ца Сали бе приветствана като добре дошла в училището от ръководството и педагогическата колегия. Седмокласничките Александра Димова и Деница Данева представиха професионалния й път, подчертавайки, че гостенката им е една от най-ерудираните и най-перспективните журналисти в редакцията на БНТ. Айше Сали благодари за поканата. Сподели, че е развълнувана от посрещането и много се радва да види своите учители. Заяви, че училището наистина изглежда престижно и много перспективно.

Срещата продължи с интересен разговор.Аудиторията слушаше с любопитство бившата възпитаничка на училището, която веднага ги спечели със своята откровеност и с брилянтното си чувство за хумор. Децата й зададоха множество въпроси, които ги вълнуваха. Беседваха си за времето, когато тя е била ученичка, с какво е запомнила своето първо училище, кои са любимите й предмети, както и най-ценните уроци, които е получила.

Оригинална беше изненадата, която Селин Даил подари на известната дама. Петокласничката разкри образа на своята леля „отвъд профилната снимка”. Леля и племенничка бяха провокирани да отговарят на импровизирано блиц интервю, с което си заслужиха искрени аплодисменти.

Младата журналистка успя да спечели вниманието и симпатиите на публиката. Към учениците тя отправи своите послания „да се научат да учат“ в основното училище, защото ученето е през целия живот, да търсят това, което ги вдъхновява, да знаят, че успехът не идва лесно, но това не бива да ги обезкуражава, да извървят смело своя път на израстване и да не спират да мечтаят.

Накрая домакините и гостенката си направиха снимки за спомен от срещата.

Визитата на Айше Сали бе вдъхновяващо събитие. Тя е част от юбилейния календар през учебната година в ОУ „Христо Смирненски”.