ПЪРВО МЯСТО ЗА МЛАДИТЕ ОГНЕБОРЦИ ПРИ ОУ „ХРИСТО СМИРНЕНСКИ“

На 8 май, на стадион „Крум Делчев“, се проведе ХIX-то районно състезание на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец”, Айтос-2024 година.

Организатори са Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ и Община Айтос. В състезанието участие взеха МПО от: СУ „Никола Вапцаров”, СУ „Христо Ботев”, ОУ „Атанас Манчев”от град Айтос, ОУ „Христо Ботев” с.Пирне, общ. Айтос, СУ „Св.Св.Кирил и Методий”, СУ „Христо Ботев” и ОУ „Христо Смирненски” от град Карнобат. Отборите мериха сили в две дисциплини: „Бойно разгръщане на състезателна пътека“ и „400 метра щафетно бягане с препятствия“.

Победител, във възрастовата група 5-9 клас, стана тимът на ОУ „Христо Смирненски”“ с капитан Християн Запрянов и ръководител-старши пожарникар Стилиян Илиев. На второ място се класира отборът на СУ „Христо Ботев” град Карнобат, а на трето място застана екипът на СУ „ Св.Св. Кирил и Методий” град Карнобат.

Началникът на РСПЗНБ-Айтос връчи медалите и грамотите на отборите, както и купата на победителя. Главен инспектор Мариян Маринов благодари на състезателите за проявените дисциплинираност, усърдие и работа в екип и подчерта, че с участието си в младежките противопожарни отряди са придобили знания и умения за пожарникарската професия.

Победителите от отбора на ОУ „Христо Смирненски”: Християн Запрянов, Александра Димова, Деница Данева, Магдалена Стоева, Ивайло Чанев, Даниела Желязкова, Емил Бакалов, Ивани Стоева, Петро Димитров и Драгомир Желев, ще представят Община Карнобат в областния кръг на състезанието, който ще се проведе на 16 май в град Бургас.

https://www.facebook.com/100063920715771/videos/458653176689727