ПРОГРАМА „УЧИЛИЩА ЗА ПРИМЕР“ НА ФОНДАЦИЯ „ЗАЕДНО В ЧАС“

На 28 февруари бе реализирано второ менторско посещение по Програма „Училища за пример“ в ОУ „Христо Смирненски“. В студио- клас „Природни науки” се проведе открит урок с учениците от 6.А клас и Елена Атанасова – старши учител и преподавател по география и икономика. Шестокласници работиха върху една интересна, занимателна и актуална тема „Вулкани и земетресения”. Те навлязоха в опасна зона и откриха процесите, които са оформили планетата ни. Научиха интересни факти за геоложките формации в Мексико, Аляска, Хаваи и българския вулкан в местността Рупите. Разбраха къде са най – опасните в света вулкани, както и кои са най – сеизмичните места на земята. Чрез креативността на екип

„ Вулканолози” изригна импровизиран вулкан с жълта лава. Екип „Сеизмолози” проектира, сглоби и изпробва собствен сеизмограф.

„Как да си направим вкусна лимонада“ – е вторият урок, наблюдаван от гостуващият екип – бинарен, по български език и литература и математика в 4.а клас. Иновативно представяне и интеграция на учебни предмети с послания за здравословен начин на живот, трудолюбие и забавление. Екипите „Супергерои“ и „Безстрашни “ се впуснаха в изпълнението на различни упражнения по български език и математика .Чрез правилното им решение четвъртокласниците, заедно с г-жа Т.Радева и г-жа Н.Господинова, достигнаха до съставките и рецептата за вкусната лимонада. В края на часа учениците приложиха своите знания в приготвянето на полезната напитка.

Уроците са част от втората менторска среща по програмата „Училища за пример“ на фондация „Заедно в час“. Гости на иновативно занятие бяха менторите Тихомир Алексиев и Мария Веласкес.

Може да бъде изображение с 6 души, изправени хора и на закрито
Може да бъде изображение с 13 души, изправени хора и на закрито
Може да бъде изображение с 10 души, изправени хора, седнали хора и на закрито
Може да бъде изображение с 9 души и изправени хора
Може да бъде изображение с 6 души, седнали хора, изправени хора и на закрито
Може да бъде изображение с 11 души, изправени хора, на закрито и текст, който гласи 'EXIT'
Може да бъде изображение с 13 души, дете, изправени хора и на закрито
Може да бъде изображение с 7 души, дете, седнали хора, изправени хора и на закрито
Може да бъде изображение с 12 души, изправени хора и на закрито