ОТБЕЛЯЗВАНЕ НА ДЕН НА ХРИСТИЯНСКОТО СЕМЕЙСТВО

Въведение Богородично е един от големите вселенски празници. На този ден Църквата празнува денят, когато невръстната Мария, обречена на Бога от родителите си Йоаким и Анна още преди да се роди, само на три години била въведена в Йерусалимския храм. След това била предадена на Йосиф от Давидовия род, който да се грижи и бди над нея.
Този празник Църквата е приела и за Ден на християнското семейство. Семейното ходене на църква в този ден символизира влизането на тригодишната Мария в храма и напомня на родителите за духовните им задължения към децата. Защото семейството е най-доброто училище, което може да даде първите познания за Бога и Православието, за християнските добродетели, на които векове се е крепял българският род.
Учениците от 5. и 6.б клас по традиция посетиха църквата „Свети Йоан Богослов“ в Карнобат. Домакин на срещата бе г-жа Вероника Гърбова, която интересно и увлекателно разказа за празника. Много важни неща за историята на карнобатския храм научиха учениците. За здраве на семействата си всички запалиха свещички, помолиха се и се прекръстиха пред иконите.