ОТБЕЛЯЗВАМЕ СВЕТОВНИЯ ДЕН НА ЖИВОТНИТЕ

Учениците от 1.б клас, с учители г-жа Д. Христова и г-жа П. Лолова отбелязаха Световния ден на животните. Те изгледаха презентация по темата, участваха в разгорещена дискусия – по какъв начин могат да помагат за тяхната защита и оцеляване. Най-голямата изненада в часа беше направената видео връзка със Спасителен център за диви животни „Зелени балкани“, град Стара Загора и виртуалната им среща с голяма част от животните там. Благодарение на госпожа Андреана Дичева, служител в центъра, те узнаха за различните видове соколи, лешояди, орли и щъркели, настанени за лекуване и отглеждане.
Запознаха се отблизо и със совите Чара и Ули. Видяха мишелови с ранени крилца. Разбраха какво огромно разнообразие от птици има в природата, за което хората трябва да се грижат, за да оцеляват като видове.
Децата получиха указания как да се погрижат за ранените птици, за да достигнат до лекари и доброволци в Спасителния център в Стара Загора.
В заниманията по интереси рисуваха арт котки, които ще подредят в специална изложба.
Световният ден на животните започва да се отбелязва през 1931 г. като начин да се обърне внимание на тежкото положение на застрашените видове.
Оттогава този ден се превръща в празник на връзката на човечеството с животинското царство и на живота във всичките му форми.
Може да бъде изображение с 1 човек и текстово съобщение
Може да е анимация на 1 човек и текстово съобщение
Няма налично описание на снимката.
Може да бъде изображение с екран