ПОСТИЖЕНИЯ

Успех за Симона Младенова, 6.а клас

В конкурса за рецитиране на патриотично стихотворение на тема: „АЗ СЪМ БЪЛГАРЧЕ”, организиран от НЧ „Паисий Хилендарски 1928” гр. Бургас по повод честването на 143 години от Освобождението на България, взеха участие над 500 деца от цяла България, на възраст от 6 до 14 години. Журирането на видеоклиповете бе направено от Елена Пъкова и Стефан Димитров – актьори и Мария Вичева – учител.
Театрална формация „Веселяци“ с ръководител Гинка Драганова участва с двама представители – Симона Младенова, 6.а клас и Петромира Стоилова, 7.б клас. В трета възрастова група Симона Младенова се класира втора със стихотворението „Опълченците на Шипка“ от Иван Вазов.
Браво, Симона!
Благодарност за участието на Симона и Петромира. Желаем им много успехи и вдъхновение!

Поредни награди за ЛК“Малкият принц“

В национален конкурс на тема „Коледни истории“, организиран от онлайн платформата за детско творчество „Разкажи ми приказка“, Георги Драгунчев е спечелил едно от двете места в първа възрастова група за приказка. Над 120 творби са участвали в надпреварата за приказна история, като участие са взели деца и младежи от цяла България, както и от българските училища във Франция, Испания и Чехия. Отново петокласнички са поощрени в Първи международен конкурс за рисунки и литературни творби „Моята мечтана Коледа“ организиран от НЧ“Добри Войников – 1856″ и клуб “ Български език и творчество“ Шумен. Никол Желева от 5.б клас и Кристина Велчева от 5.а клас получиха грамоти и книги за участието си.

Повод за радост и гордост!

На Националния литературен конкурс “ Един ден сред природата на България“ престижни награди спечелиха учениците от 2.Б клас на ОУ “ Хр. Смирненски“
Емил Христов Бакалов- ПЪРВО МЯСТО ЗА ПРОЗА
Селен Метин Адем- ТРЕТО МЯСТО ЗА ПРОЗА
Номинирани в първите седем най- добри творби:
Атанас Събинов Хазърбасанов
Магдалена Димчева Радева
Поздравления, малки писатели!
Гордеем се с вас и ви обичаме!

Награди от Онлайн конкурс за Трети март, община Карнобат

Организирания от община Карнобат  Онлайн конкурс „За … подвига на милиони паднали. За мен“, посветен на 3-ти март–Национален празник на България, се проведе при засилен интерес и много участници. В раздел – рецитация на стихове, посветени на Националния празник на РБългария – 3-ти март, участваха 92 клипа. Спечелихме: Награда на журито II – ра възрастова група (5. – 12. клас) – Петромира Стоилова, VII клас, ОУ „Христо Смирненски“ – град Карнобат, „Молитва от Ботев връх“ – Матей Шопкин, консултант Гинка Драганова и награда на публиката – Симона Младенова, VI клас, ОУ „Христо Смирненски“ – град  Карнобат, „Опълченците на Шипка“ – Иван Вазов, консултант Гинка Драганова.
В раздел – Колективни награди сме на 2 място за литературен клуб „Малкият принц“, ОУ „Христо Смирненски“ – град Карнобат, ръководител Светлана Иванова.
Поздравления!

Престижни награди за ЛК „Малкият принц“

В навечерието на националния празник на България – 3 март, талантите на клуб „Малкият принц“ получиха наградите си от далечен Израел. Ралица Рачева и Симона Калчева участваха в шестото онлайн издание на Международен фестивал „Българска душа на Святата земя“ гр.Бат Ям Израел. Един фестивал, който обединява българите по света, съхранява българските корени, традиции и обичаи, интегрира българските общности по света и популяризира българската духовност и култура. Той съхранява културното наследство на България и Израел, представя творци във всички области на изкуството, които живеят в различни точки на света. В раздел „литературно творчество“ Симона Калчева е удостоена с престижното 2 място. В същия раздел Ралица Рачева получи почетното трето място в същия раздел. Освен с грамоти журито награди двете петокласнички с лимитирана серия медали, които са със символите на конкурса. Друга награда пристигна за Петромира Стоилова от 7.Б клас. В ХІV Национален конкурс за литературни творби и рисунки “ България в сърцата и мечтите ни“ Шумен седмокласничката е завоювала второ място в раздел “ Проза“. Поздравления за ЛК“Малкият принц“ с ръководител Светлана Иванова и неговите таланти.

Награди за литературен клуб „Малкият принц“

Младите надежди в творческото писане завоюваха поредните си награди.
От Международен конкурс“Аз обичам Черно море“ Несебър 2020г. във втора възрастова група в раздел „Поезия“ призовото 2 място е спечелила Ралица Росен Рачева от 5.А клас. 3 място в същата възраст и раздел е за Симона Калчева Иванова от 5. А клас. Двете петокласнички са новите, но напълно успешни попълнения в клуба. За отлично представяне с грамоти са наградени Петромира Стоилова и Иванета Недкова от 7.Б клас, Никол Желева, Георги Драгунчев от 5.Б клас и Кристина Велчева от 5.А клас. Ръководителят на ЛК“Малкият принц“ г-жа Светлана Иванова е с диплом за отличие. Поздравления за успешното представяне! ❤️

Отличие за литературен клуб „Малкият принц“

Месец октомври донесе първото отличие за клуба по творческо писане „Малкият принц“ към ОУ „Христо Смирненски“. От националния конкурс „Разкажи ми приказка“ гр. София Ралица Росен Рачева от 5.А клас е спечелила 2 място с историята си „Ако бях невидима за ден“. Тази награда е първа за петокласничката. За творбата си Ралица е възнаградена със стипендия, която тя ще използва за годишен курс по творческо писане. Поздравления за ЛК „Малкият принц“ и неговият ръководител Светлана Иванова. На Рали пожелаваме още много национални награди!

Отлично представяне  в Национален конкурс за детска рисунка и фотография

Седмокласници и техният учител по изобразително изкуство , г-жа Р.Рачева, взеха участие в 4-ти конкурс за детска рисунка и фотография на тема „Земята, пчелите и хората“. Конкурсът е посветен на 22 април – световния ден на пчелите. Организатори на събитието за поредна година са ОД“Земеделие“-Бургас, Пчеларско сдружение“Бургас“ и община Бургас. За първа година в конкурса има международно участие. От нашето училище с рисунки се вкючиха ученичките от седми клас : Магдалена Чакърова, Мария Георгиева, Нана Цонкова, Наталия Христова и Шенгюл Емин. За красивите си творби момичетата бяха наградени със сертификати.

   

Учениците от клуб „Млад предприемач“, с ръководител Елена Атанасова, получиха своите грамоти и сертификати за изработването на кукерски маски по проект „Подкрепа за успех“- занимание по интереси. В тези часовете учениците се запознават с вярванията и обредите, съпътстващи основните празници, като са ангажирани преди всичко в изработване на предмети, тясно свързани с традициите в българския фолклор. Едни от последните изделия на учениците са кукерски маски. След изработването им те решиха да ги дарят за каузата на сдружение „Усмивка“ – „Магията на кукерската маска – да прогоним злото, да бъдем по-добри!“ Събраните маски бяха продадени на изложба–базар, а с парите беше закупена инфузионна помпа за детската неонатология към МБАЛ –Бургас. Екипът на НЧ“Св.Св.Кирил и Методий 1985″ Бургас, благодари на учениците и на г-жа Атанасова за подкрепата в благотворителната кауза.

Достойно представяне на Деница Красимирова и Нана Цонкова в Национална философска конференция

На 5 юни 2020 г. Средно училище „Епископ Константин Преславски” – Бургас беше домакин на XXIV-тата Национална ученическа философска конференция “Човек. Свят”. Организатор на проявата е Регионално управление на образованието – Бургас, а конференцията е част от Националния календар за извънучилищните дейности на Министерството на образованието и науката за учебната 2019/2020 година.
2020 година беше по-различна за конференцията, която за първи път се проведе онлайн в платформата MS Tеаms. Последното беше продиктувано от ситуацията в страната и в света през последните три месеца. В събитието се включиха 55 ученици, представители на основни и средни училища и гимназии от 11 административни области. Те бяха разделени в 4 виртуални секции и в 3 възрастови групи от IV до XII клас. Компетентно жури от едни от най-добрите бургаски преподаватели чрез онлайн формуляр оцени разработките на участниците по критериите: философска образованост, убедителност, оригиналност и самостоятелност.
Събитието беше онлайн открито от Валентина Камалиева – старши експерт по обществени науки, гражданско образование и религия в РУО – Бургас, която приветства участниците в конференцията от името на Началника на РУО- Бургас инж. Виолета Илиева. В рамките на виртуалната техническа конференция директорът на СУ „Епископ Константин Преславски” г-н Мартин Илиев разясни пред членовете на журито и пред учителите – ръководители на ученици особеностите в регламента при провеждането на философската конференция в MS teams. В работата по секции по време на проявата се утвърди мнението, че младите хора не се нуждаят само от обмяна на информация, а те преоткриват нови хоризонти, търсят и намират своето място в обществото и света.
Учениците в отделните възрастови групи от IX до XII клас защитиха своите есета и разсъждения по предварително зададени теми по мисли на Новалис, Албер Камю и Джерълд Даръл, а учениците в начален и прогимназиален етап писаха „Приказки с неочакван край“ и разработваха проекти на тема: „Не можеш да седиш в твоя ъгъл на гората, чакайки другите да дойдат при теб. Понякога трябва ти да ходиш при тях.“ от „Мечо Пух“ на Алън Александър Милн.
Нана и Деница писаха есе по цитат от вечната книга на Милн. Седмокласничките представиха своята гледна точка и показаха света си от своя „ъгъл на гората”. Презентации по темата допълниха разработките им. За достойното им представяне говори и резултатът в точки, поставен им от журито – Деница застана на точка разстояние от класирането. С грамоти за отличното си представяне в националната надпревара по философия са удостоени Нана Цонкова, Деница Красимирова и техният ръководител г-жа Светлана Иванова.
С цитати от есетата на момичетата ще отбележим днешния ДЕН НА ПРИЯТЕЛСТВОТО:
„Добротата е същността на живота. Добротата е начинът, по който един себеуважаващ се човек се отнася към околните. Добротата е ключ, който отваря врати и изгражда приятелства. Тя смекчава сърцата и създава отношения, които могат да продължат за цял живот. Съчувствието не е просто придобит навик или част от емоциите. Когато съм чувствителна, изявявам единствено моите чувства – когато съм съчувствителна, изявявам чувствата на другия до мен. В днешно ,а и ,в което и да е време е напълно невъзможно само съчувствието или само добротворството. От която и страна да се погледне, те просто взаимно се допълват и зависят едно от друго. Няма нищо лошо в това да покажеш добрината и да покажеш малко от съчувствието, скрити в теб. Вероятно искаш да си сигурен, че другите желаят да ги видят, да ги почувстват. Не се притеснявай, колко души ще го забележат, но трябва да бъдеш на сто процента сигурен, че всички ще го оценят. Не трябва да сме егоисти! Важното е да сме добри!”
Нана Цонкова – 7.Б клас
„Ние държим ключа към всяка врата и стига да искаме да я отворим, това ще се случи, дори да трябва да превъзмогнем себе си и да загърбим егото си. Аз например искам споделеност. Да имам приятел, на който да споделя и най – съкровеното си желание. Искам някой, който дори да чуе най – откачената ми мечта, да каже : „Ще я сбъднем заедно! Мечтай!”. Искам вяра! Вяра в хората, вяра в твоите възможности, вяра в доброто! Искам надежда! Надежда в бъдещето, надежда в тъмното, надежда във всяко дете! Искам любов! Любов в семейството, любов в болката, любов в света!
Най-важно е да правим всичко с добри помисли, добри дела, с добри души. Трябва да бъдем преди всичко хора и да дадем шанс на всички, дори и тези, които никога не са били в обкръжението ни. Ние сме хора, за да обичаме и да правим останалите около нас щастливи. С добра душа и чисто сърце можем да достигнем високи върхове. Не трябва да чакаме на готово. Ако подадем ръка, подарим усмивка и направим нещо добро ще усетим едно удовлетворение. Ще живеем по-пълноценно. Ако имаме хубаво отношение, дори и малките жестове имат силата да построят едно желязно приятелство, изградено от доверие, обич и топлина. Всичко зависи от нас самите. И не си засаждай сам гора. Тръгни по пътечката със смели крачки. Може би някой те чака зад ъгъла!!!”
Деница Красимирова – 7.Б клас

Моята приказка

Разказът, който спечели наградата на публиката в конкурса „Моята приказка“, с общо 222 гласа. Разказът е написан от Преслава Калчева, седмокласничка в ОУ”Христо Смирненски”, град Карнобат. Преслава е едно от децата, които усъвършенстват своя талант за писмено творчество в Литературния клуб „Малкият принц“ към ОУ ”Христо Смирненски”, с подкрепата на своята преподавателка и ръководител на клуба- г-жа Светлана Иванова. Благодарим!

РАЗКАЖИ МИ ПРИКАЗКА се реализира с подкрепата на Столична община, по инициативата „Солидарност в културата”

https://www.prikazkite.org/2020/05/06/valshebniyat-prasten/?fbclid=IwAR1U7yV9RinbAdWrSEDErkyYBJCKieoJ6G2G7xQhoZ4naIaTKzokU7HTPPs

Отново призови места за ЛК“Малкият принц“

От Национален конкурс „Обичам те, море“ Варна 2020г.
Във втора възрастова група – 11-13 години раздел литература – поезия, проза момичетата от ЛК” Малкият принц” са класирани във всички призови места:
Първа награда – Диплом и златен медал на Нана Цонкова от Карнобат за стихотворението „Морето – по-добрата част от мен“.
Втора награда – Диплом и сребърен медал на Преслава Калчева от Карнобат, за есето „Обичам морето“.
Трета награда – Диплом и бронзов медал на Мария-Магдалена Стоянова от Карнобат, за разказа „Морска приказка“.
Творбата на Нана, която е отличена със златен медал:

Морето – по-добрата част от мене

Събуждам се във буйните вълни.
Душата ми най – много се вълнува.
Разплисквам тайно мънички сълзи.
Засипвам ги копринено със пясък.
Облягам мислите си в тъмните вълни.
Чертая път по мидени черупки.
Летя със крила на летни чайки.
Потъвам в морските вълни.
И плувам в свят неземно светъл.
Докосвам със солени пръсти.
Обичам страстно, силно,морски.
И корабът ми пори небосвода,
а аз по капитански го насочвам.
Към бряг устремена съм смело.
Морето винаги ме укротява.
То моето сърце успокоява. ????
Морето – по – добрата част от мене!

ОТЛИЧИЯ ЗА ЛК „МАЛКИЯТ ПРИНЦ“

В Национален конкурс “ Завещано от Апостола“ талантите на клуба са завоювали призови места. Второ място за есе получава Нана Цонкова от 7.б клас. Преслава Калчева от 7.а клас е отличена с трето място в своята възрастова група. Конкурсът е организиран от ОП „Младежки център “ Хасково и е за есе посветено на Васил Левски. За Нана и Преслава това е поредното признание за литературния им талант, а за ЛК „Малкият принц“ е следващото стъпало към успеха.

ОБЩИНСКИ УЧЕНИЧЕСКИ ИГРИ

В традиционния общински турнир по волейбол  ОУ“Христо Смирненски“ участва с два отбора – 5.-7. клас момичета и 5.-7. клас момчета. В тази възрастова група безапелационно с победа в двата гейма на почетното първо място застанаха и двата ни отбора. Поздравления за отличната игра на женския и мъжкия екип, и за техните ръководители г-н Йорданов и г-н Маринов. За публиката беше изключителна чест да наблюдава волейболната надпревара. Момчета и момичета, бяхте ненадминати! Браво за победата! Горди сме с Вас!Госпожо Комбакова, тази победа я посвещаваме на Вас!

Отборът на ОУ „Христо Смирненски“ се класира втори във футболната надпревара при 5.-7. клас, кръг от Общинските ученически игри `2020.
Мачовете се играха днес, на изкуственото игрище на Градския стадион. Пет училища от общината имаха представители в надпреварата. Пети се класира отборът на СУ”Хр.Ботев”, гр.Карнобат, четвърти тимът на ОУ”Хр.Ботев”, с.Кликач. На трето място отборът на ОУ”Хр.Ботев”, с.Езарх Антимово. За първото място битката бе оспорвана и много равностойна, откъм игра и техника на футболистите. При резултат 3:2 завърши финалната среща. Първи стана отборът на ОУ ”П.Р.Славейков”. Втори остана тимът на ОУ”Хр.Смирненски”. Връчена бе и награда за Най-добър вратар. Призът бе присъден на Тодор Христов, ОУ ”Хр.Смирненски”.

ОТЛИЧИЯ ЗА ЛК „МАЛКИЯТ ПРИНЦ“

По повод 147-та годишнина от героичната гибел на Васил Левски, Центърът за подкрепа за личностно развитие Общински детски комплекс /ЦПЛР ОДК/ – Поморие организира литературен конкурс за ученици, посветен на личността и делото на Апостола на тема: “Една светиня отвъд смъртта”. Творбите на десетките участници бяха оценени от тричленно жури в състав:
Румяна Емануилиду – журналист и издател
Росица Василева – главен учител по Български език и литература – София
Анета Драгнева – Данаилова – директор ЦПЛР ОДК – Поморие
В първа възрастова група в раздел „Поезия“ трето място печели Петромира Стоилова от 6.б клас. В същата група , но раздел „Проза“ на второ място застава седмокласничката Нана Цонкова за есето си посветено на Апостола. С поощрение е удостоена и Деница Красимирова от 7.б клас. Руслана Стоянова, Габриела Георгиева и Преслава Калчева получават грамоти за отлично представяне. За високи педагогически постижения с грамота е наградена и Светлана Иванова, ръководител на клуба.
И нека с наградените творби на Нана и Петромира се преклоним пред паметта героя на България в този ден:
„Ако днес срещна Левски, ще му благодаря.“
Левски прокара пътя към българската свобода, по който днес ние вървим и по който ще вървят идните поколения. Днес всеки един от нас върви по този път, независимо дали постъпва правилно или не в ежедневния си живот. По този път ние срещаме Апостола на свободата всеки ден. Това е пътят на свободата, чиято посока ни е зададена от Левски. Можем да му кажем много неща и вероятно няма да бъде достатъчно. Думите са безсилни тогава, когато има път към светлото бъдеще. Необходима е само една дума. Тя е много проста, но е израз на любов, признателност, надежда и вяра в доброто. Тя е думата БЛАГОДАРЯ!
Нана Цонкова – 7.б клас
ЛЕВСКИ
Апостол,
Дякон,
Васил,
герой…
О, да Левски
се казва той!
Бесилото злокобно,
черно забули
ясните очи.
В незнайния си гроб,
не виждаш ,, светли“ бъднини.
Ни студ, ни пек, ни зной,
напред и все напред
вървеше той!
За него нямаше покой,
герой безсмъртен беше той!
Петромира Иванова Стоилова – 6.б клас

 ИЗЯВА НА ВГ „СИНЕВА“

Участие на ВГ „Синева“ в концерта на бившия ни възпитаник Михаил Жечев „От извора се песен лее“

ОТЛИЧИЯ ЗА ЛК „МАЛКИЯТ ПРИНЦ“

В края на месец януари пристигнаха новите отличия за талантите на литературния клуб от националния литературен конкурс “ Разкажи ми приказка“. Темата, върху която твориха момичета, бе „Без подарък“ на един от най – светлите празници Коледа. Нана Цонкова очарова журито със своята нестандартна приказка озаглавена „Кучешка история“ и спечели една от двете награди на конкурса. С грамоти за творчеството си са наградени седмокласничките Габриела Георгиева, Преслава Калчева, Деница Красимирова и Руслана Стоянова. Поздравления,???? момичета!

НАНА ЦОНКОВА С ПРЕСТИЖНА НАГРАДА

Книгите носят знание и любов, развиват въображението и отправят покана за вълнуващи пътешествия до невероятни светове – верни на тази философия и за да насърчи повече деца да срещнат интригуващи сюжети и различни гледни точки чрез литературата, Investor Media Group за поредна година стартира любимата детска кампания „Забавното четене“. Сред посланиците на каузата са журналистите и водещи на сутрешния блок на Bulgaria ON AIR Гергана Венкова и Златимир Йочев, певецът VenZy, както и водещият на предаването за съвременно изкуство и култура „Мултимедия“ Даниел Ненчев.
Националният конкурс за авторски разказ на тема „Моите любими книжни герои в една история“ е една от проведените инициативи в рамките на кампанията. Участниците са от цялата страна и са разделени в три възрастови групи : 2-3 клас, 4-5 клас и 6-7 клас. Седмокласничката е спечелила журито с фантастичния си разказ. Книга с автограф от издателство „Сиела“ е признание за успеха й. В следващите дни на фейсбук страницата на „Забавното четене“ ще бъде публикувана нейната творба. За литературния талант на младата амбиция това е поредното отличие в национален формат. Браво, Нана!

 

ОТЛИЧИЯ  ЗА ЛК „МАЛКИЯТ ПРИНЦ“

Първите дни на 2020 година зарадваха с награди младите писатели на ЛК
“ Малкият принц“. В Национален конкурс „Коледата – възможна и желана“ гр.Петрич,2019 г. във втора възрастова група на всички места бяха класирани седмокласничките от ОУ“Христо Смирненски“. На трето място за коледната си приказката бе наградена Деница Красимирова /7.Б клас/. Второ място за стихотворението “ Коледа е“ получи Преслава Георгиева /7.А клас/. Призовото първо място зае Нана Цонкова / 7.Б клас/ с произведението си „По Коледа стават чудеса“ . С грамоти за отличното си представяне бяха удостоени Руслана Стоянова, Габриела Тончева, Кристияна Добринова и Иван Дадаков / 7.Б клас/, както и шестокласничките Иванета Станчева и Петромира Стоилова. Поздрав за всички, с пожелание за щастлива и успешна 2020 година, е спечилилата първо място творба на Нана:
По Коледа стават чудеса…
По Коледа стават чудеса…
Не се завивай в сиво настроение!
На Коледа се случват чудеса…
Живей в различно ежедневие.
Бъди момиче с рошави коси,
и слушай на елхата клоните.
Събирай смело падащи звезди,
целувай белите снежинки в мрака.
С крилата ангелите докосни
без страх сложи мечтите във шейната.
Бъди щастлива с малките неща.
И знай, че имаш скрита сила.
На Коледа се случват чудеса!

ПОВОД ЗА ГОРДОСТ ЗА ЛК „МАЛКИЯТ ПРИНЦ“

В навечерието на Коледа пристигна поредната награда за клуба по творческо писане при ОУ“ХРИСТО СМИРНЕНСКИ“. В VI Национален конкурс „Аз, моето семейство, моят град“ Габрово 2019 г., първо място във втора възрастова група, раздел „Поезия“ беше отредено за Руслана Стоянова от 7.б клас. Организаторите и журито на конкурса споделиха, че са били впечатлени от стихотворението на седмокласничката. Грамота за постигнати отлични резултати в подготовката на литературни таланти получи и ръководителят на ЛК „Малкият принц“ – Светлана Иванова.

УСПЕХИ ЗА ВГ „СИНЕВА“

ВГ „Синева“ участва в ХV Национален конкурс „Фолклорен изгрев“ в град Варна. За своето отлично представяне групата и нейният ръководител Кольо Йорданов получиха грамота и плакет. Доника Ангелова и Калина Жечева бяха удостоени от журито с грамоти и медали за индивидуално участие.

ПРИЗОВО МЯСТО ЗА ПРЕСЛАВА КАЛЧЕВА

В ХIV Национален конкурс за визуално и литературно творчество „Морето, морето, морето“ Варна 2019 г. Преслава Калчева спечели първо място във втора възрастова група в раздел “ Проза“. Място сред лауреатите на конкурса й донесе есето й “ Обичам морето“. Преслава е вече ветеран в ЛК“Малкият принц“. Тя не веднъж е доказвала литературния си талант в редица конкурси. Поредната награда е вече в ръцете й – диплом и статуетка са признанието за нейния талант.

ПОВОД ЗА ГОРДОСТ ЗА ЛК „МАЛКИЯТ ПРИНЦ“

От ХIV Национален конкурс „Морето, морето, морето“ Варна 2019 г. , в раздел “ Литература“ – 1 място за есето си „Обичам морето“ безапелационно е спечелила Преслава Калчева. Браво, момиче! Продължаваме смело напред!

НОВИ УСПЕХИ ЗА НАШАТА ТАЛАНТЛИВА ДЕНИ

В разгара на лятото, Дени Красимирова, която през учебната 2019/2020 година ще бъде в седми клас, взе участие в националния литературен конкурс „Разкажи ми приказка“.
Темата развълнува и вдъхнови Дени. Приказката „Доброто в съня ми“, която създаде, и донесе призово място и я нареди сред първите трима най-талантливи и успешни млади автори на приказки. Днес журито благодари на всички участници:
„Мили деца, искаме да Ви благодарим от все сърце, че вложихте енергия и чувство и ни написахте истории, които ни разплакаха, които ни усмихнаха, които ужасно ни зарадваха! Всички Вие сте прекрасни малки писатели! Има едно чудесно нещо в писането на приказки! То е, че те създават нови светове, такива, които само децата могат да създадат! Вие виждате и усещате доброто, разпознавате го без усилие и го обичате! Вие сте богатство, което никога няма да има цена! Благодарим на всички за участието, доверието, хубавите думи, които ни изпратихте за нашата работа, за всичко, благодарим Ви!“
Дени е истински щастлива, а ние се гордеем с нашите млади таланти и и пожелаваме много нови успехи и вдъхновение за нови литературни опити!
БРАВО!!!

ОТНОВО НАГРАДА ЗА ВГ „СИНЕВА“

Арт фестивал „Сезони“ Бургас, жури на конкурса бе многоуважаваният Стефан Диомов. Поредната награда – трето място за ВГ „Синева“ и г-н Кольо Йорданов.

 

СПОРТНИ ПОСТИЖЕНИЯ

Нови успехи за златните ни момичета Симона, Нана, Деница, Никол и Мария – Магдалена на Международен мажоретен фестивал
От 21 до 23 юни в Албена се проведе ежегодния XVI Международен мажоретен фестивал „Златен помпон”. В престижното състезание нашите момичета са завоювали два медала :
Златен медал на батон и Бронзов медал на помпон.
Браво, шампионки, гордеем се с Вашите успехи!

Международен детско-юношески турнир по футбол „ВАКАНЦИЯ“ за купа Несебър, възрастова група 2007 година с отбори от Украйна и Беларус. Черноморец Бургас, в който играят Ивайло Пенев и Христо Пенев, 6.б клас станаха първи. БРАВО, ЧЕРНОМОРЕЦ! БРАВО НА ИВАЙЛО И ИЦО! ГОРДЕЕМ СЕ С ВАС!

ПОРЕДНА НАГРАДА ЗА „СИНЕВА“

3 място за автентичен фолклор от Национален конкурс „С песните на Стайка Гьокова“ за ВГ“Синева“ с ръководител г-н Кольо Йорданов – Балкански фестивал на изкуствата Карнобат 2019 г. БРАВО!

ПОВОД ЗА РАДОСТ И ГОРДОСТ

Лауреатите от ОУ “ Христо Смирненски“ в Националния литературен конкурс “ Искри“ на БНР “ Христо Ботев“ са поканени в предаването на живо на 16.06.2019г от 9ч.
Тихомир Атанасов Коев,Теодор Александров Връбчев, Александър Никифоров Никифоров и Иван Павлов Желев са талантливи ученици от Литературно ателие “ Компас“ с многобройни участия и награди в национални и международни конкурси.
Можете да чуете тяхното представяне от 9ч. в програма Христо Ботев на БНР или на http://binar.bg/
ПОЗДРАВЛЕНИЯ, ЛИТЕРАТУРКОВЦИ! ГОРДЕЕМ СЕ С ВАС И ВИ ОБИЧАМЕ!

НАГРАДИ ЗА ЛИТЕРАТУРЕН КЛУБ „МАЛКИЯТ ПРИНЦ“

Нов успех за Преслава Калчева от Национален конкурс „Превенция срещу наркоманиите“ Благоевград. Във втора възрастова група Преслава спечели 3 място за есето си „Човекът – свободен и независим“. Браво!

От Национален конкурс за детско стихотворение на тема “ Моят роден край“ шестокласничката Нана Цонкова е отличена с почетното второ място. Конкурсът се организира от Съюза на свободни български писатели. С нейната творба носеща името на конкурса „Моят роден край“ тя е спечелила журито, което се оглавява от Председателя на ССБП проф.Стефан Влахов – Мицов. Нана получи като награда от конкурса диплом за високи творчески постижения и лимитирани издания на ССБП. Този успех е един от многото литературни постижения за Нани. Желаем й още много успехи и награди!

ПЪРВО МЯСТО ЗА ВГ „СИНЕВА“

Първо място за ВГ“Синева“ с ръководител г-н Кольо Йорданов на Международен конкурс на изкуствата „Радост на брега“ 2019, град Созопол. Браво, момичета!

УСПЕХИ ЗА СИМОНА, НАНА, ДЕНИЦА, НИКОЛ И МАРИЯ- МАГДАЛЕНА

На Международния фестивал за мажоретни танци „Слънчева Бесапара“ в град Пазарджик отборът на град Карнобат е завоювал няколко награди:второ място на помпон, трето място на батон и от снощното представяне – трето място на марш с батон. Гордеем се с постиженията на мажоретния състав, тъй като нашите момичета са част от този звезден екип. Браво!

ПОБЕДА ЗА НИКОЛАЙ ГАНЕВ

Седмокласникът Николай Ганев спечели сребърен медал от държавен лично-отборен шампионат по борба, който се е провел в Перник! БРАВО!

НАГРАДИ ЗА ЛИТЕРАТУРЕН КЛУБ „МАЛКИЯТ ПРИНЦ“

От Националния конкурс „Възкресение Христово“ град София на трето място във втора възрастова група е класирана Нана Цонкова. За стихотворението си тя получи грамота, ваучер на стойност 50 лева и луксозна енциклопедия. За шестокласничката това е поредният успех в литературните конкурси. Браво, Нани!

В НАЦИОНАЛНИЯ КОНКУРС ЗА ЛИТЕРАТУРНИ ТВОРБИ И РИСУНКИ „БЪЛГАРИЯ В СЪРЦАТА И МЕЧТИТЕ НИ” Шумен 2019 г. младите надежди на клуба са победители в трета възрастова група за литературни творби.
Първо място за стихотворението „Родино” журито награди Петко Ивайлов Русев. На трето място в същата възрастова група и раздел комисията постави творбата „България в сърцата и мечтите ни” на Нана Радостинова Цонкова. С поощрителни награди отново за стихотворение и за есе са удостоени Пламена Пламенова Дойчева и Деница Красимирова Петрова. Шестокласниците ни за пореден път доказаха, че когато се трудиш и си постоянен, успехът те следва. Доказателството са поредните призовите места в национален литературен форум. Браво!

ПОВОД ЗА РАДОСТ И ГОРДОСТ

С нови успехи приключва учебната година за учениците от Литературно ателие “ Компас“ на ОУ “ Хр. Смирненски“
Национален литературен конкурс “ Обичам те , море“- Варна 2019, отличи с Първа награда Тихомир Атанасов Коев, Втора награда – Дилек Джеват Ферхан, Трета награда- Димитър Валентинов Иванов. За своето стихотворение в конкурса “ Велики Преслав- историята на цял един народ“- Преслав 2019, Христо Апостолов Бабалиев получи Първо място за поезия и Специалната награда на журито. А Валентин Валентинов Железов грабна първото място на националния литературен конкурс “ Да уловиш звезда“ за фестивала на Детската книга гр. Сливен. Наградените творци са от четвъртите класове на училището.
Гордеем се с вас, литературковци!
На добър час в пети клас! Желаем ви вдъхновение и успехи!

„УЧЕНИК НА ГОДИНАТА“  2019 година – ОБЩИНА КАРНОБАТ

От ОУ“ХРИСТО СМИРНЕНСКИ“ наградата получиха:
Галена Райчева Чанева – 2.б клас, Деница Красимирова Петрова – 6.б клас и Джулия Недялкова Иванова – 7.а клас. Браво, момичета! Усилията и трудът ви бяха възнаградени. Теодор Връбчев от 4.в клас бе удостоен с грамота и парична сума от ДСЖ „Женско сърце“ за активно участие в културния живот на община Карнобат.

   

НАГРАДА ОТ НК „ОБИЧАМ ТЕ, МОРЕ“ ЗА ЛИТЕРАТУРЕН КЛУБ „МАЛКИЯТ ПРИНЦ“

Националният конкурс „Обичам те, море“ е предназначен за деца и младежи до 16 години и има за цел да подпомогне тяхното творчество на морска тематика в три раздела:
литература– поезия и проза;
музика– изпълнение на песен; изобразително изкуство– рисунка;
Във втора възрастова група, раздел литература, Преслава Георгиева Калчева бе наградена с престижното второ място за стихотворение. Награждаването се състоя днес
/ 19 май/ от 12.00 часа в Аулата на Икономическия университет в морската ни столица – Варна. Шестокласничката е ново попълнение в литературния клуб „Малкият принц“. Тя успешно се включва във все повече конкурси и наградата за труда й не закъсня. За проявения й талант организаторите на Националния конкурс я наградиха с диплом, медал и ръчно изрисувана картина. Гордеем се с успеха на Преси и й пожелаваме още много престижни награди!

ПЪРВО МЯСТО ЗА АТАНАС РАДЕВ

Държавен лично-отборен шампионат по борба гр. Горна Оряховица – първо място за Атанас Радев, ученик от 6.а клас.

ПЪРВО МЯСТО ЗА ВГ „СИНЕВА“

Първо място за Вокална група „Синева“ с ръководител г-н Кольо Йорданов в Общински събор на фолклорното изкуство град Карнобат.

ПОВОД ЗА ГОРДОСТ – ЗЛАТЕН МЕДАЛ ОТ НАЦИОНАЛНОТО ИСТОРИЧЕСКО СЪСТЕЗАНИЕ „МОЯТА РОДИНА”

Златен медал извоюва Петромира Иванова Стоилова от 5. б клас на финала на Националното историческо състезанието „Моята Родина”, организирано от Педагогическа асоциация „Образование без граници”. Темата на тазгодишното Пето издание на състезанието беше : „140 години от Търновската конституция”.
В двата предварителни етапа участваха общо 4200 ученици от 2 до 12 клас, а във финалния кръг на състезанието премериха сили 250 участници от цялата страна. Състезанието се проведе на 20 април 2019 г. в Стара Загора. Церемонията по награждаване на победителите се състоя на 21 април в Регионалния исторически музей. Състезанието бе оспорвано и съпътствано с много емоции и вълнения, но участничката от ОУ ”Христо Смирненски” успя да покаже знания, бързина и да представи достойно себе си и училището.

ПОЗДРАВЛЕНИЯ ЗА ПЕТРОМИРА И ПОЖЕЛАНИЯ ЗА НОВИ УСПЕХИ!

ПОРЕДЕН УСПЕХ ОТ НАЦИОНАЛНОТО СЪСТЕЗАНИЕ „Spelling Bee“

Джулия Иванова е сред 30-те финалисти на Състезанието по правопис на английски език и се представи блестящо на националния етап в София на 21.04.2019г. Състезава се с изключително добре подготвени участници от цяла България и издържа до осмия последен кръг на първата част на състезанието – спечели купа за себе си и купа за своето училище, благодарение на своите знания, усилен труд и прилежание. Гордеем се с нея и нейните постижения.
Награда за финалистите беше и организираното посещение на Детски научен център Музейко в София – пространство от 2000 кв.м с над 130 интерактивни игри. В продължение на два часа любознателните обикаляха музея, чийто интериор e разделен на епохи – Минало (етаж 0), Настояще (етаж 1) и Бъдеще (етаж 2 и Покрив). Във всяка епоха чрез демонстрации и интерактивни игри присъства най-интересното от присъщите за нея науки – археология и геология в миналото, природа и архитектура в настоящето, космически изследвания, енергия и комуникации в бъдещето.
Друга заслужена награда за финалистите е езиковият лагер в Банско от 7 до 13 юли, където ще имат възможност да общуват изцяло на английски с доброволци от корпуса на мира и ще се радват на организираните занимания и забавления. Поздравления за успехите на Джулия и нейният преподавател Жана Статева!

ОТНОВО ОТЛИЧНО ПРЕДСТАВЯНЕ НА ОЛИМПИАДАТА ПО ГРАЖДАНСКО ОБРАЗОВАНИЕ

За поредна година, възпитаници на ОУ „Христо Смирненски“ се представиха достойно на олимпиадата по гражданско образование и получиха висока оценка на областния кръг. След проверка на проектите от комисия назначена със заповед на МОН, за заключителния етап на националния кръг е класирана Галена Райчева Чанева от 2.б клас, с ръководител г-жа Д. Христова, която получи 96 точки от 100 възможни, които я наредиха сред първите 4 места. Второкласничката ще представи своя екип и ще се състезава с 20-те най-добри участници от страната, в първа възрастова група – 1-4 клас, на 19 април в град Трявна. На олимпиадата по гражданско образование през миналата учебна година Галена завоюва второ място на финалния кръг в град Русе. Гордеем се с тези поредни успехи и пожелаваме на екипа достойно представяне!

Отлично представяне на Националния кръг на олимпиадата по гражданско образование!
Второ място за ОУ „Христо Смирненски“, Галена и госпожа Донка Христова !
Заключителният кръг на Националната олимпиада по гражданско образование се проведе в град Трявна от 19 до 21 април. В първа възрастова група / 1-4 клас/ Галена Райчева Чанева от 2.б клас се състезава с още 19 участници от цялата страна. В изключително оспорвана надпревара, тя представи отлично своя проект и се класира на 2-ро място, с общ брой 189 точки. Само една точка раздели второкласничката от първото място. За втора, поредна година, Галена се представя достойно и утвърждава традициите на училището, за високи постижения в областта на гражданското образование, успешната работа в реализирането на проекти и екипните дейности. Поздравления за поредната победа! Браво, Галена! Гордеем се с теб!

ПРЕСТИЖНА НАГРАДА

Пламена Дойчева от 6.б клас е наградена в конкурса за стихотворение на интернет платформата „Аз, детето „. Произведението, с което е спечелила журито, е стихотворение посветено на мама. Грамота и оригинална чаша са подаръците на Плами от конкурса. Поздравления!

ПОБЕДА ЗА АТАНАС РАДЕВ

НА ДЪРЖАВНО ЛИЧНО ПЪРВЕНСТВО ПО КЛАСИЧЕСКА БОРБА – ДЕЦА 25-26.03.2019 г., ГР. СЛИВЕН АТАНАС РАДЕВ ОТ 6.А КЛАС Е СПЕЧЕЛИЛ ПОЧЕТНОТО ПЪРВО МЯСТО. БРАВО, НАСКО! ГОРДЕЕМ СЕ С ТЕБ!

ПРИЗОВО МЯСТО

На 25.03 се проведе общинско първенство по футбол в град Карнобат. Във възрастова група 5. – 7. клас отборът на ОУ „Христо Смирненски“ се класира достойно на второ място. Поздравления, момчета!

УСПЕХ ВЪВ ФИЛОСОФСКАТА КОНФЕРЕНЦИЯ „ЧОВЕК-СВЯТ“

На 21 и 22 март в Средно училище „Епископ Константин Преславски“ -Бургас се проведе ХХlll-рата ученическа философска конференция „Човек-свят“. Инициатор и традиционен домакин на конференцията е СУ „Епископ Константин Преславски“- Бургас. Организатори са Община Бургас, РИО на МОН и училището -домакин.
В конференцията взеха участие над 90 ученици от 30 училища от цялата страна.Компетентно жури оценяваше творбите по критериите философска образованост ,оригиналност и самостоятелност. От ОУ”Христо Смирненски” участие взе Симеон Руменов от V „б“ клас с ръководител Елена Атанасова. Мони се състезава във втора възрастова група с тема „Приказка с неочакван край“ за ученици lV-V кл. Ученикът довърши приказката „Дядо Божил и дяволът“ като акцентира върху моралните качества и духовните ценности. Петокласникът се представи достойно. Получи сертификат и поздравления за приказката лично от Деян Божинов – старши експерт в Регионално управление по образованието в Бургас.

УСПЕХ В НАЦИОНАЛНОТО СЪСТЕЗАНИЕ „ЛЮБОСЛОВИЕ“

В заключителния втори финален кръг на националното състезание по български език и литература „Любословие“ ученичките от 6 клас са постигнали отлични резултати.За втора година Деница Красимирова /6.б клас/ е първа по резултат в област Бургас и заема почетното 5 място в общото класиране. След нея с точка по- малко се нарежда Наталия Чанева / 6.в клас/ с 45 точки. Веднага след тях в класацията от общо 372 участници на 20 позиция е Мария Георгиева от 6.а клас. Браво, момичета! Гордеем се с вашите постижения.

НАГРАДИ ЗА ФЕХТОВАЧИТЕ

В Спортен център „Електра” бяха възобновени състезанията от втория полусезон за нашите малки фехтувачи. Фехтовален клуб ”Маркели” завоюва общо 5 медала, като бронзови отличия спечелиха Габриела Георгиева и Магдалена Чакърова, които се състезават в група”В”, а в същата група със златен медал се прибра у дома Александра Момчилова, побеждавайки Мария Джалъзова от клуб „Корсар” с 10 на 1 точки. В групата на най-малките, с бързи атаки и смели изяви, победител стана Иванислава Стоянова. В група „Г”, среброто остана за Петър Хазърбасанов от нашия клуб, който загуби финалния двубой от по-опитния фехтувач на Несебър- Борис Чапкънов. В битките взеха участие още Доротея Апостолова, която се класира пета, Мария Георгиева-6 място, Василена Христова стана девета. При момчетата най-малкия ни смелчага Атанас Хазърбасанов се класира на пето място, а Милен Малчев и Пенчо Сивов не успяха да вземат участие в квалификационната фаза на турнира. Клуб „Маркели” благодари на всички деца, които взеха участие в турнира, проявиха характер, спортна злоба и дързост в този така труден спорт и им пожелава много успехи занапред!

НАГРАДИ ЗА ЛИТЕРАТУРНИЯ КЛУБ „МАЛКИЯТ ПРИНЦ“

За поредна година талантите на литературен клуб „Малкият принц“ спечелиха награди от НЛК, посветен на Васил Левски организиран от град Поморие. Във втора възрастова група 2 място за стихотворение спечели Габриела Георгиева. С грамоти за отлично представяне са отличени Нана Цонкова, Натанаил Ангелов, Георги Димитров, Пламена Дойчева, Иван Дадаков, Руслана Стоянова, Деница Красимирова и Петко Русев.

ПОВОД ЗА РАДОСТ И ГОРДОСТ

На Националния литературен конкурс „ЛЮБОВТА В НАС“ младите таланти на ОУ“ Христо Смирненски“ за пореден път спечелиха сърцата и наградите на престижното жури. На 16 февруари достойните призове получиха:
Валентин Валентинов Железов- Второ място за поезия
Христо Апостолов Бабалиев- Трето място за поезия
Тихомир Атанасов Коев- Първо място за проза 
Дилек Джеват Ферхан- Второ място за проза
Александър Никифоров Никифоров – Трето място за проза
ПОЗДРАВЛЕНИЯ, ЛИТЕРАТУРКОВЦИ!
ГОРДЕЕМ СЕ С ВАС И ВИ ОБИЧАМЕ!

НАГРАДИ ЗА ЛИТЕРАТУРЕН КЛУБ „МАЛКИЯТ ПРИНЦ“

Национален конкурс “ От Коледа до Васильовден“ във втора възрастова група, раздел – Литературно творчество,наградените ни ученици са :
Деница Красимирова Петрова /6.б/ – 1 място
Иван Иванов Дадаков / 6.б/ – 2 място
Нана Радостинова Цонкова /6.б/ – поощрение

ПОРЕДНО ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО ЗА ЛИТЕРАТУРНО АТЕЛИЕ „КОМПАС“

През декември децата от литературно ателие “ Компас“ се включиха в поредното творческо предизвикателство. Училищно настоятелство „Васил Левски“ и СУ „Васил Левски“ гр. Брезник във връзка с провеждането на Фестивал за детско творчество „Видовденчета“през месец Юни 2019 г., обявиха национален конкурс за литературно произведение и детска рисунка за деца между 7 и 16 годишна възраст, на тема:
„Най-живата традиция на моя роден край“. Литературковците с въодушевление и радост писаха за традициите, които се спазват в техните семейства. Те разказаха за обичаите коледуване и лазаруване, за традициите на празниците Трифон зарезан, Коледа и Великден. Детските творби спечелиха журито на конкурса и то отличи училище „Христо Смирненски“ със Специалната награда на конкурса за най- активно участие и творби с висока художествена стойност. Г- жа Вълева връчи с гордост грамотите и наградите на участниците в конкурса и им пожела още много вдъхновение и победи.

НАГРАДА ОТ НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС

В тазгодишното издание на Националния конкурс за православна поезия и проза „Рождеството на спасителя“ Бургас, 2018 г. литературен клуб „Малкият принц“ отново завоюва челни позиции. В раздел“Поезия“, втора възрастова група 3 място печели Нана Радостинова Цонкова от 6.б клас. Поздравяваме Нани за постигнатия успех и й желаем нови награди.

ПОРЕДНИ ОТЛИЧИЯ ЗА ТАЛАНТИТЕ НА ЛИТЕРАТУРЕН КЛУБ „КОМПАС“

Награди за младите писатели на литературен клуб „Компас“ от Тринадесети Национален конкурс „Морето,морето,морето“ Варна, 2018 година. Призови места заеха:
Димитър Валентинов Иванов- второ място за проза,
Теодор Александров Връбчев- трето място за проза и Валентин Валентинов Железов- поощрителна награда за проза. Отличията връчи помощник-директорът на ОУ „Христо Смирненски“ госпожа Шарбанова. Поздравления за лауреатите с пожелание за много вдъхновение и победи, както на тях, така и на тяхната муза г-жа Виолета Терзииванова.

„СОЗОПОЛСКА ДЪГА“  СОЗОПОЛ – 2018 ГОДИНА

В събота / 17.11/ в град Созопол се проведе ежегодният Национален фолклорен фестивал „Созополска дъга“. В него тази година участваха ученици от вокална група „Синева“ от ОУ „Христо Смирненски“ под ръководството на г-н Йорданов – учител по музика. Компетентното жури на фестивала, под председателството на популярната странджанска певица Калинка Сгурова, присъдиха следните награди за нашите участници. При индивидуалните изпълнители Доника Бончева Ангелова / 3.Б клас/ бе удостоена с почетното първо място във втора възрастова група с изпълнението на народната песен „Ти ли бе, Георги!“. Фолклорна група „Синева“ с ръководител Кольо Йорданов грабна почетния приз във втора възрастова група с изпълненията си на песните „Мъри, Станко“ и “ Станиното лице“. Групата получи първо място в хоровите изпълнения. Поздравления за всички участници в конкурса и за техния ръководител г-н Йорданов. Още много певчески успехи им пожелаваме!

ТЪРЖЕСТВЕНО ВРЪЧВАНЕ НА НАЦИОНАЛНА НАГРАДА „ДАСКАЛ БОТЬО ПЕТКОВ“ – 2018 ГОДИНА

В навечерието на Деня на народните будители бе връчена Националната награда „Даскал Ботьо Петков“. Наградата се присъжда от 1998 година. За 20 поредна година тържествената церемонията се състоя на 31 октомври, от 14.00 ч. в залата на Регионална библиотека „Пейо Яворов“ в град Бургас. Един от десетте номинираните учители от област Бургас бе г-жа Христина Славова, старши учител по история и цивилизация в ОУ „ХРИСТО СМИРНЕНСКИ“. Номинацията се прави по определени критерии. Важното е учителят да има спечелени национални отличия, както и представяне на негови ученици на състезания и олимпиади.
Добрина Топалова, учител по български език и литература в бургаското училище“ Кирил и Методий“ е тазгодишният носител на наградата.
Всички номинирани учители получиха грамоти от името на инж. Виолета Илиева – началник на РУО-Бургас.
Поздравления от целият колектив на училището за г-жа Славова. Пожелаваме й още много награди и постижения за напред.

НАГРАДА НА ФОНДАЦИЯ „ВЪЗДИГАНЕ“ ЗА УЧИТЕЛ ОТ НАШЕТО УЧИЛИЩЕ

В Деня на народните будители, активистът на Фондация ВъздиганеКалоян Еленов връчи дългоочакваната награда от конкурса “Стани учител за пример!” 2017 на ОУ „Христо Смирненски“ – Иновативното училище на Карнобат.
Със своя ентусиазъм и енергия, учениците от 3.в клас и техният ръководител Виолета Терзииванова, доказаха, че носят завета на предците ни в сърцата си. Нека тяхното родолюбиво послание се превърне в извор на вдъхновение за всички, които обичат България! 

 

НАГРАДИ ЗА НАШИТЕ ЛИТЕРАТУРНИ ТАЛАНТИ

На международния литературен конкурс “ Аз обичам Черно море“ талантите на Литературно ателие “ Компас“ от Основно училище „Христо Смирненски“ спечелиха отново достойните призови места:
Валентин Валентинов Железов – Първо място за проза
Дилек Джеват Ферхан – Първо място за проза
Теодор Александров Връбчев – Второ място за проза

След пристигането на  грамотите, г-жа Стефка Вълева –  директор на училището – награди победителите!
ПОЗДРАВЛЕНИЯ, ЛИТЕРАТУРКОВЦИ!
ГОРДЕЕМ СЕ С ВАС И ВИ ОБИЧАМЕ!

ОТНОВО МЕДАЛ ОТ НАЦИОНАЛНАТА ОЛИМПИАДА ПО ГРАЖДАНСКО ОБРАЗОВАНИЕ

От 13 до 15 април в град Русе се проведе ХІ Национална олимпиада по гражданско образование. След отлично представяне в областния кръг в двете възрастови групи – 1-4 клас и 5-8 клас, за заключителния етап от нейното провеждане бяха класирани три проекта с екипи от начален етап. Проектите бяха защитени по най-достойния начин в град Русе. Галена Райчева Чанева от първи „б“ клас, с ръководител Донка Христова получи максималните 100 точки от националната комисия и след крайното класиране завоюва второ място в страната за първа възрастова група. Другите два проекта с говорители Петър Владимиров Крумов и Петромира Иванова Стоилова от четвърти „б“ клас, с ръководител Златина Драгова представиха достойно училището и попаднаха сред участниците в първата десетка за страната. Възпитаниците на училището показаха за поредна година високи постижения по гражданско образование на национално ниво! Проектната работа им помогна да опознаят още по-добре историята и културата на родния край, да придобият умения за работа в екип и и за събирателска и проучвателска дейност!

 

СРЕБЪРЕН МЕДАЛ И КУПА ОТ НАЦИОНАЛНОТО ИСТОРИЧЕСКО СЪСТЕЗАНИЕ „МОЯТА РОДИНА”

Повод за голяма радост и гордост ни даде Хюсеин Метин Адем от 7. в клас, който на финала на историческото състезанието „Моята Родина” се класира втори и получи сребърен медал. А за отличното си представяне и в трите кръга на тазгодишното състезанието бе удостоен с купа.
До финалния кръг на четвъртото издание на състезанието, организирано от Педагогическа асоциация „Образование без граници” , достигнаха 234 участници от 2 до 12 клас от цялата страна. Състезанието се проведе на 28 април 2018 г. в хотел „Верея” в Стара Загора. Церемонията по награждаване на победителите, се състоя на 29 април в Регионалния исторически музей. Състезанието бе оспорвано и съпътствано с много емоции и вълнения, но участникът от ОУ”Христо Смирненски” успя да покаже знания, бързина и се представи достойно.
ПОЗДРАВЛЕНИЯ ЗА ХЮСЕИН МЕТИН АДЕМ И ПОЖЕЛАНИЯ ЗА НОВИ И МНОГО УСПЕХИ!

ПРИЗОВИ МЕСТА ОТ НАЦИОНАЛНИЯ ЛИТЕРАТУРЕН КОНКУРС  „ВОДАТА – ИЗВОР НА ЖИВОТ“

Малките творци от Литературно ателие “ Компас“  на ОУ “ Христо Смирненски“ с ръководител Виолета Терзииванова  отново спечелиха призови места в Националния литературен конкурс „Водата – извор на живот“. Лауреатите в него са:
Мария- Магдалена Стоянова Иванова – ПЪРВО МЯСТО за поезия
Яна Иванова Генчева – ВТОРО МЯСТО за проза
Тихомир Атанасов Коев – ПООЩРИТЕЛНА награда за проза
ПОЗДРАВЛЕНИЯ, млади таланти!

ГОРДЕЕМ СЕ С ВАС! 

 

ВТОРО МЯСТО ОТ ХХІІ УЧЕНИЧИЧЕСКА ФИЛОСОФСКА КОНФЕРЕНЦИЯ „ЧОВЕК-СВЯТ“

Симеон Атанасов и Иванета Станчева – 4.б  клас с класен ръководител Златина Драгова -спечелиха второ място от ХХII ученическа философска конференция “ЧОВЕК – СВЯТ” – 2018, която се проведе на 16 март 2018 г.

Те се състезаваха в първа възрастова група – „Приказки с неочакван край” за ученици от IV – V клас. Учениците довършиха приказка по избор, като акцентираха върху морални качества и духовни ценности. Инициатор и традиционен домакин на конференцията е СУ  „Епископ Константин Преславски” – Бургас. Организатори са Община Бургас, РУО на МОН и училището – домакин.

Поздравления за четвъртокласниците и техният класен ръководител!

ТРЕТО МЯСТО НА ОБЛАСТНИЯ КРЪГ НА ОЛИМПИАДАТА ПО БЕЛ

Николета Живкова от 7.в клас е класирана на трето място в областния кръг на олимпиадата по БЕЛ. Браво, Ники! Горди сме с успеха ти!