ПОСТИЖЕНИЯ

ОТНОВО ОТЛИЧНО ПРЕДСТАВЯНЕ НА ОЛИМПИАДАТА ПО ГРАЖДАНСКО ОБРАЗОВАНИЕ

За поредна година, възпитаници на ОУ „Христо Смирненски“ се представиха достойно на олимпиадата по гражданско образование и получиха висока оценка на областния кръг. След проверка на проектите от комисия назначена със заповед на МОН, за заключителния етап на националния кръг е класирана Галена Райчева Чанева от 2.б клас, с ръководител г-жа Д. Христова, която получи 96 точки от 100 възможни, които я наредиха сред първите 4 места. Второкласничката ще представи своя екип и ще се състезава с 20-те най-добри участници от страната, в първа възрастова група – 1-4 клас, на 19 април в град Трявна. На олимпиадата по гражданско образование през миналата учебна година Галена завоюва второ място на финалния кръг в град Русе. Гордеем се с тези поредни успехи и пожелаваме на екипа достойно представяне!

 

ПРЕСТИЖНИ НАГРАДИ ОТ Пламена Дойчева от 6. б клас е наградена в конкурса за стихотворение на интернет платформата „Аз, детето „. Произведението, с което е спечелила журито, е стихотворение посветено на мама. Грамота и оригинална чаша са подаръците на Плами от конкурса. Поздравления!

„СОЗОПОЛСКА ДЪГА“  СОЗОПОЛ – 2018 ГОДИНА

В събота / 17.11/ в град Созопол се проведе ежегодният Национален фолклорен фестивал „Созополска дъга“. В него тази година участваха ученици от вокална група „Синева“ от ОУ „Христо Смирненски“ под ръководството на г-н Йорданов – учител по музика. Компетентното жури на фестивала, под председателството на популярната странджанска певица Калинка Сгурова, присъдиха следните награди за нашите участници. При индивидуалните изпълнители Доника Бончева Ангелова / 3.Б клас/ бе удостоена с почетното първо място във втора възрастова група с изпълнението на народната песен „Ти ли бе, Георги!“. Фолклорна група „Синева“ с ръководител Кольо Йорданов грабна почетния приз във втора възрастова група с изпълненията си на песните „Мъри, Станко“ и “ Станиното лице“. Групата получи първо място в хоровите изпълнения. Поздравления за всички участници в конкурса и за техния ръководител г-н Йорданов. Още много певчески успехи им пожелаваме!

ТЪРЖЕСТВЕНО ВРЪЧВАНЕ НА НАЦИОНАЛНА НАГРАДА „ДАСКАЛ БОТЬО ПЕТКОВ“ – 2018 ГОДИНА

В навечерието на Деня на народните будители бе връчена Националната награда „Даскал Ботьо Петков“. Наградата се присъжда от 1998 година. За 20 поредна година тържествената церемонията се състоя на 31 октомври, от 14.00 ч. в залата на Регионална библиотека „Пейо Яворов“ в град Бургас. Един от десетте номинираните учители от област Бургас бе г-жа Христина Славова, старши учител по история и цивилизация в ОУ „ХРИСТО СМИРНЕНСКИ“. Номинацията се прави по определени критерии. Важното е учителят да има спечелени национални отличия, както и представяне на негови ученици на състезания и олимпиади.
Добрина Топалова, учител по български език и литература в бургаското училище“ Кирил и Методий“ е тазгодишният носител на наградата.
Всички номинирани учители получиха грамоти от името на инж. Виолета Илиева – началник на РУО-Бургас.
Поздравления от целият колектив на училището за г-жа Славова. Пожелаваме й още много награди и постижения за напред.

НАГРАДА НА ФОНДАЦИЯ „ВЪЗДИГАНЕ“ ЗА УЧИТЕЛ ОТ НАШЕТО УЧИЛИЩЕ

В Деня на народните будители, активистът на Фондация ВъздиганеКалоян Еленов връчи дългоочакваната награда от конкурса “Стани учител за пример!” 2017 на ОУ „Христо Смирненски“ – Иновативното училище на Карнобат.
Със своя ентусиазъм и енергия, учениците от 3.в клас и техният ръководител Виолета Терзииванова, доказаха, че носят завета на предците ни в сърцата си. Нека тяхното родолюбиво послание се превърне в извор на вдъхновение за всички, които обичат България! 

 

НАГРАДИ ЗА НАШИТЕ ЛИТЕРАТУРНИ ТАЛАНТИ

На международния литературен конкурс “ Аз обичам Черно море“ талантите на Литературно ателие “ Компас“ от Основно училище „Христо Смирненски“ спечелиха отново достойните призови места:
Валентин Валентинов Железов – Първо място за проза
Дилек Джеват Ферхан – Първо място за проза
Теодор Александров Връбчев – Второ място за проза

След пристигането на  грамотите, г-жа Стефка Вълева –  директор на училището – награди победителите!
ПОЗДРАВЛЕНИЯ, ЛИТЕРАТУРКОВЦИ!
ГОРДЕЕМ СЕ С ВАС И ВИ ОБИЧАМЕ!

ОТНОВО МЕДАЛ ОТ НАЦИОНАЛНАТА ОЛИМПИАДА ПО ГРАЖДАНСКО ОБРАЗОВАНИЕ

От 13 до 15 април в град Русе се проведе ХІ Национална олимпиада по гражданско образование. След отлично представяне в областния кръг в двете възрастови групи – 1-4 клас и 5-8 клас, за заключителния етап от нейното провеждане бяха класирани три проекта с екипи от начален етап. Проектите бяха защитени по най-достойния начин в град Русе. Галена Райчева Чанева от първи „б“ клас, с ръководител Донка Христова получи максималните 100 точки от националната комисия и след крайното класиране завоюва второ място в страната за първа възрастова група. Другите два проекта с говорители Петър Владимиров Крумов и Петромира Иванова Стоилова от четвърти „б“ клас, с ръководител Златина Драгова представиха достойно училището и попаднаха сред участниците в първата десетка за страната. Възпитаниците на училището показаха за поредна година високи постижения по гражданско образование на национално ниво! Проектната работа им помогна да опознаят още по-добре историята и културата на родния край, да придобият умения за работа в екип и и за събирателска и проучвателска дейност!

 

СРЕБЪРЕН МЕДАЛ И КУПА ОТ НАЦИОНАЛНОТО ИСТОРИЧЕСКО СЪСТЕЗАНИЕ „МОЯТА РОДИНА”

Повод за голяма радост и гордост ни даде Хюсеин Метин Адем от 7. в клас, който на финала на историческото състезанието „Моята Родина” се класира втори и получи сребърен медал. А за отличното си представяне и в трите кръга на тазгодишното състезанието бе удостоен с купа.
До финалния кръг на четвъртото издание на състезанието, организирано от Педагогическа асоциация „Образование без граници” , достигнаха 234 участници от 2 до 12 клас от цялата страна. Състезанието се проведе на 28 април 2018 г. в хотел „Верея” в Стара Загора. Церемонията по награждаване на победителите, се състоя на 29 април в Регионалния исторически музей. Състезанието бе оспорвано и съпътствано с много емоции и вълнения, но участникът от ОУ”Христо Смирненски” успя да покаже знания, бързина и се представи достойно.
ПОЗДРАВЛЕНИЯ ЗА ХЮСЕИН МЕТИН АДЕМ И ПОЖЕЛАНИЯ ЗА НОВИ И МНОГО УСПЕХИ!

ПРИЗОВИ МЕСТА ОТ НАЦИОНАЛНИЯ ЛИТЕРАТУРЕН КОНКУРС  „ВОДАТА – ИЗВОР НА ЖИВОТ“

Малките творци от Литературно ателие “ Компас“  на ОУ “ Христо Смирненски“ с ръководител Виолета Терзииванова  отново спечелиха призови места в Националния литературен конкурс „Водата – извор на живот“. Лауреатите в него са:
Мария- Магдалена Стоянова Иванова – ПЪРВО МЯСТО за поезия
Яна Иванова Генчева – ВТОРО МЯСТО за проза
Тихомир Атанасов Коев – ПООЩРИТЕЛНА награда за проза
ПОЗДРАВЛЕНИЯ, млади таланти!

ГОРДЕЕМ СЕ С ВАС! 

 

ВТОРО МЯСТО ОТ ХХІІ УЧЕНИЧИЧЕСКА ФИЛОСОФСКА КОНФЕРЕНЦИЯ „ЧОВЕК-СВЯТ“

Симеон Атанасов и Иванета Станчева – 4.б  клас с класен ръководител Златина Драгова -спечелиха второ място от ХХII ученическа философска конференция “ЧОВЕК – СВЯТ” – 2018, която се проведе на 16 март 2018 г.

Те се състезаваха в първа възрастова група – „Приказки с неочакван край” за ученици от IV – V клас. Учениците довършиха приказка по избор, като акцентираха върху морални качества и духовни ценности. Инициатор и традиционен домакин на конференцията е СУ  „Епископ Константин Преславски” – Бургас. Организатори са Община Бургас, РУО на МОН и училището – домакин.

Поздравления за четвъртокласниците и техният класен ръководител!

ТРЕТО МЯСТО НА ОБЛАСТНИЯ КРЪГ НА ОЛИМПИАДАТА ПО БЕЛ

Николета Живкова от 7.в клас е класирана на трето място в областния кръг на олимпиадата по БЕЛ. Браво, Ники! Горди сме с успеха ти!