ПОСТИЖЕНИЯ

НОВИ УСПЕХИ ЗА НАШАТА ТАЛАНТЛИВА ДЕНИ

В разгара на лятото, Дени Красимирова, която през учебната 2019/2020 година ще бъде в седми клас, взе участие в националния литературен конкурс „Разкажи ми приказка“.
Темата развълнува и вдъхнови Дени. Приказката „Доброто в съня ми“, която създаде, и донесе призово място и я нареди сред първите трима най-талантливи и успешни млади автори на приказки. Днес журито благодари на всички участници:
„Мили деца, искаме да Ви благодарим от все сърце, че вложихте енергия и чувство и ни написахте истории, които ни разплакаха, които ни усмихнаха, които ужасно ни зарадваха! Всички Вие сте прекрасни малки писатели! Има едно чудесно нещо в писането на приказки! То е, че те създават нови светове, такива, които само децата могат да създадат! Вие виждате и усещате доброто, разпознавате го без усилие и го обичате! Вие сте богатство, което никога няма да има цена! Благодарим на всички за участието, доверието, хубавите думи, които ни изпратихте за нашата работа, за всичко, благодарим Ви!“
Дени е истински щастлива, а ние се гордеем с нашите млади таланти и и пожелаваме много нови успехи и вдъхновение за нови литературни опити!
БРАВО!!!

ОТНОВО НАГРАДА ЗА ВГ „СИНЕВА“

Арт фестивал „Сезони“ Бургас, жури на конкурса бе многоуважаваният Стефан Диомов. Поредната награда – трето място за ВГ „Синева“ и г-н Кольо Йорданов.

 

СПОРТНИ ПОСТИЖЕНИЯ

Нови успехи за златните ни момичета Симона, Нана, Деница, Никол и Мария – Магдалена на Международен мажоретен фестивал
От 21 до 23 юни в Албена се проведе ежегодния XVI Международен мажоретен фестивал „Златен помпон”. В престижното състезание нашите момичета са завоювали два медала :
Златен медал на батон и Бронзов медал на помпон.
Браво, шампионки, гордеем се с Вашите успехи!

Международен детско-юношески турнир по футбол „ВАКАНЦИЯ“ за купа Несебър, възрастова група 2007 година с отбори от Украйна и Беларус. Черноморец Бургас, в който играят Ивайло Пенев и Христо Пенев, 6.б клас станаха първи. БРАВО, ЧЕРНОМОРЕЦ! БРАВО НА ИВАЙЛО И ИЦО! ГОРДЕЕМ СЕ С ВАС!

ПОРЕДНА НАГРАДА ЗА „СИНЕВА“

3 място за автентичен фолклор от Национален конкурс „С песните на Стайка Гьокова“ за ВГ“Синева“ с ръководител г-н Кольо Йорданов – Балкански фестивал на изкуствата Карнобат 2019 г. БРАВО!

ПОВОД ЗА РАДОСТ И ГОРДОСТ

Лауреатите от ОУ “ Христо Смирненски“ в Националния литературен конкурс “ Искри“ на БНР “ Христо Ботев“ са поканени в предаването на живо на 16.06.2019г от 9ч.
Тихомир Атанасов Коев,Теодор Александров Връбчев, Александър Никифоров Никифоров и Иван Павлов Желев са талантливи ученици от Литературно ателие “ Компас“ с многобройни участия и награди в национални и международни конкурси.
Можете да чуете тяхното представяне от 9ч. в програма Христо Ботев на БНР или на http://binar.bg/
ПОЗДРАВЛЕНИЯ, ЛИТЕРАТУРКОВЦИ! ГОРДЕЕМ СЕ С ВАС И ВИ ОБИЧАМЕ!

НАГРАДИ ЗА ЛИТЕРАТУРЕН КЛУБ „МАЛКИЯТ ПРИНЦ“

Нов успех за Преслава Калчева от Национален конкурс „Превенция срещу наркоманиите“ Благоевград. Във втора възрастова група Преслава спечели 3 място за есето си „Човекът – свободен и независим“. Браво!

От Национален конкурс за детско стихотворение на тема “ Моят роден край“ шестокласничката Нана Цонкова е отличена с почетното второ място. Конкурсът се организира от Съюза на свободни български писатели. С нейната творба носеща името на конкурса „Моят роден край“ тя е спечелила журито, което се оглавява от Председателя на ССБП проф.Стефан Влахов – Мицов. Нана получи като награда от конкурса диплом за високи творчески постижения и лимитирани издания на ССБП. Този успех е един от многото литературни постижения за Нани. Желаем й още много успехи и награди!

ПЪРВО МЯСТО ЗА ВГ „СИНЕВА“

Първо място за ВГ“Синева“ с ръководител г-н Кольо Йорданов на Международен конкурс на изкуствата „Радост на брега“ 2019, град Созопол. Браво, момичета!

УСПЕХИ ЗА СИМОНА, НАНА, ДЕНИЦА, НИКОЛ И МАРИЯ- МАГДАЛЕНА

На Международния фестивал за мажоретни танци „Слънчева Бесапара“ в град Пазарджик отборът на град Карнобат е завоювал няколко награди:второ място на помпон, трето място на батон и от снощното представяне – трето място на марш с батон. Гордеем се с постиженията на мажоретния състав, тъй като нашите момичета са част от този звезден екип. Браво!

ПОБЕДА ЗА НИКОЛАЙ ГАНЕВ

Седмокласникът Николай Ганев спечели сребърен медал от държавен лично-отборен шампионат по борба, който се е провел в Перник! БРАВО!

НАГРАДИ ЗА ЛИТЕРАТУРЕН КЛУБ „МАЛКИЯТ ПРИНЦ“

От Националния конкурс „Възкресение Христово“ град София на трето място във втора възрастова група е класирана Нана Цонкова. За стихотворението си тя получи грамота, ваучер на стойност 50 лева и луксозна енциклопедия. За шестокласничката това е поредният успех в литературните конкурси. Браво, Нани!

В НАЦИОНАЛНИЯ КОНКУРС ЗА ЛИТЕРАТУРНИ ТВОРБИ И РИСУНКИ „БЪЛГАРИЯ В СЪРЦАТА И МЕЧТИТЕ НИ” Шумен 2019 г. младите надежди на клуба са победители в трета възрастова група за литературни творби.
Първо място за стихотворението „Родино” журито награди Петко Ивайлов Русев. На трето място в същата възрастова група и раздел комисията постави творбата „България в сърцата и мечтите ни” на Нана Радостинова Цонкова. С поощрителни награди отново за стихотворение и за есе са удостоени Пламена Пламенова Дойчева и Деница Красимирова Петрова. Шестокласниците ни за пореден път доказаха, че когато се трудиш и си постоянен, успехът те следва. Доказателството са поредните призовите места в национален литературен форум. Браво!

ПОВОД ЗА РАДОСТ И ГОРДОСТ

С нови успехи приключва учебната година за учениците от Литературно ателие “ Компас“ на ОУ “ Хр. Смирненски“
Национален литературен конкурс “ Обичам те , море“- Варна 2019, отличи с Първа награда Тихомир Атанасов Коев, Втора награда – Дилек Джеват Ферхан, Трета награда- Димитър Валентинов Иванов. За своето стихотворение в конкурса “ Велики Преслав- историята на цял един народ“- Преслав 2019, Христо Апостолов Бабалиев получи Първо място за поезия и Специалната награда на журито. А Валентин Валентинов Железов грабна първото място на националния литературен конкурс “ Да уловиш звезда“ за фестивала на Детската книга гр. Сливен. Наградените творци са от четвъртите класове на училището.
Гордеем се с вас, литературковци!
На добър час в пети клас! Желаем ви вдъхновение и успехи!

„УЧЕНИК НА ГОДИНАТА“  2019 година – ОБЩИНА КАРНОБАТ

От ОУ“ХРИСТО СМИРНЕНСКИ“ наградата получиха:
Галена Райчева Чанева – 2.б клас, Деница Красимирова Петрова – 6.б клас и Джулия Недялкова Иванова – 7.а клас. Браво, момичета! Усилията и трудът ви бяха възнаградени. Теодор Връбчев от 4.в клас бе удостоен с грамота и парична сума от ДСЖ „Женско сърце“ за активно участие в културния живот на община Карнобат.

   

НАГРАДА ОТ НК „ОБИЧАМ ТЕ, МОРЕ“ ЗА ЛИТЕРАТУРЕН КЛУБ „МАЛКИЯТ ПРИНЦ“

Националният конкурс „Обичам те, море“ е предназначен за деца и младежи до 16 години и има за цел да подпомогне тяхното творчество на морска тематика в три раздела:
литература– поезия и проза;
музика– изпълнение на песен; изобразително изкуство– рисунка;
Във втора възрастова група, раздел литература, Преслава Георгиева Калчева бе наградена с престижното второ място за стихотворение. Награждаването се състоя днес
/ 19 май/ от 12.00 часа в Аулата на Икономическия университет в морската ни столица – Варна. Шестокласничката е ново попълнение в литературния клуб „Малкият принц“. Тя успешно се включва във все повече конкурси и наградата за труда й не закъсня. За проявения й талант организаторите на Националния конкурс я наградиха с диплом, медал и ръчно изрисувана картина. Гордеем се с успеха на Преси и й пожелаваме още много престижни награди!

ПЪРВО МЯСТО ЗА АТАНАС РАДЕВ

Държавен лично-отборен шампионат по борба гр. Горна Оряховица – първо място за Атанас Радев, ученик от 6.а клас.

ПЪРВО МЯСТО ЗА ВГ „СИНЕВА“

Първо място за Вокална група „Синева“ с ръководител г-н Кольо Йорданов в Общински събор на фолклорното изкуство град Карнобат.

ПОВОД ЗА ГОРДОСТ – ЗЛАТЕН МЕДАЛ ОТ НАЦИОНАЛНОТО ИСТОРИЧЕСКО СЪСТЕЗАНИЕ „МОЯТА РОДИНА”

Златен медал извоюва Петромира Иванова Стоилова от 5. б клас на финала на Националното историческо състезанието „Моята Родина”, организирано от Педагогическа асоциация „Образование без граници”. Темата на тазгодишното Пето издание на състезанието беше : „140 години от Търновската конституция”.
В двата предварителни етапа участваха общо 4200 ученици от 2 до 12 клас, а във финалния кръг на състезанието премериха сили 250 участници от цялата страна. Състезанието се проведе на 20 април 2019 г. в Стара Загора. Церемонията по награждаване на победителите се състоя на 21 април в Регионалния исторически музей. Състезанието бе оспорвано и съпътствано с много емоции и вълнения, но участничката от ОУ ”Христо Смирненски” успя да покаже знания, бързина и да представи достойно себе си и училището.

ПОЗДРАВЛЕНИЯ ЗА ПЕТРОМИРА И ПОЖЕЛАНИЯ ЗА НОВИ УСПЕХИ!

ПОРЕДЕН УСПЕХ ОТ НАЦИОНАЛНОТО СЪСТЕЗАНИЕ „Spelling Bee“

Джулия Иванова е сред 30-те финалисти на Състезанието по правопис на английски език и се представи блестящо на националния етап в София на 21.04.2019г. Състезава се с изключително добре подготвени участници от цяла България и издържа до осмия последен кръг на първата част на състезанието – спечели купа за себе си и купа за своето училище, благодарение на своите знания, усилен труд и прилежание. Гордеем се с нея и нейните постижения.
Награда за финалистите беше и организираното посещение на Детски научен център Музейко в София – пространство от 2000 кв.м с над 130 интерактивни игри. В продължение на два часа любознателните обикаляха музея, чийто интериор e разделен на епохи – Минало (етаж 0), Настояще (етаж 1) и Бъдеще (етаж 2 и Покрив). Във всяка епоха чрез демонстрации и интерактивни игри присъства най-интересното от присъщите за нея науки – археология и геология в миналото, природа и архитектура в настоящето, космически изследвания, енергия и комуникации в бъдещето.
Друга заслужена награда за финалистите е езиковият лагер в Банско от 7 до 13 юли, където ще имат възможност да общуват изцяло на английски с доброволци от корпуса на мира и ще се радват на организираните занимания и забавления. Поздравления за успехите на Джулия и нейният преподавател Жана Статева!

ОТНОВО ОТЛИЧНО ПРЕДСТАВЯНЕ НА ОЛИМПИАДАТА ПО ГРАЖДАНСКО ОБРАЗОВАНИЕ

За поредна година, възпитаници на ОУ „Христо Смирненски“ се представиха достойно на олимпиадата по гражданско образование и получиха висока оценка на областния кръг. След проверка на проектите от комисия назначена със заповед на МОН, за заключителния етап на националния кръг е класирана Галена Райчева Чанева от 2.б клас, с ръководител г-жа Д. Христова, която получи 96 точки от 100 възможни, които я наредиха сред първите 4 места. Второкласничката ще представи своя екип и ще се състезава с 20-те най-добри участници от страната, в първа възрастова група – 1-4 клас, на 19 април в град Трявна. На олимпиадата по гражданско образование през миналата учебна година Галена завоюва второ място на финалния кръг в град Русе. Гордеем се с тези поредни успехи и пожелаваме на екипа достойно представяне!

Отлично представяне на Националния кръг на олимпиадата по гражданско образование!
Второ място за ОУ „Христо Смирненски“, Галена и госпожа Донка Христова !
Заключителният кръг на Националната олимпиада по гражданско образование се проведе в град Трявна от 19 до 21 април. В първа възрастова група / 1-4 клас/ Галена Райчева Чанева от 2.б клас се състезава с още 19 участници от цялата страна. В изключително оспорвана надпревара, тя представи отлично своя проект и се класира на 2-ро място, с общ брой 189 точки. Само една точка раздели второкласничката от първото място. За втора, поредна година, Галена се представя достойно и утвърждава традициите на училището, за високи постижения в областта на гражданското образование, успешната работа в реализирането на проекти и екипните дейности. Поздравления за поредната победа! Браво, Галена! Гордеем се с теб!

ПРЕСТИЖНА НАГРАДА

Пламена Дойчева от 6.б клас е наградена в конкурса за стихотворение на интернет платформата „Аз, детето „. Произведението, с което е спечелила журито, е стихотворение посветено на мама. Грамота и оригинална чаша са подаръците на Плами от конкурса. Поздравления!

ПОБЕДА ЗА АТАНАС РАДЕВ

НА ДЪРЖАВНО ЛИЧНО ПЪРВЕНСТВО ПО КЛАСИЧЕСКА БОРБА – ДЕЦА 25-26.03.2019 г., ГР. СЛИВЕН АТАНАС РАДЕВ ОТ 6.А КЛАС Е СПЕЧЕЛИЛ ПОЧЕТНОТО ПЪРВО МЯСТО. БРАВО, НАСКО! ГОРДЕЕМ СЕ С ТЕБ!

ПРИЗОВО МЯСТО

На 25.03 се проведе общинско първенство по футбол в град Карнобат. Във възрастова група 5. – 7. клас отборът на ОУ „Христо Смирненски“ се класира достойно на второ място. Поздравления, момчета!

УСПЕХ ВЪВ ФИЛОСОФСКАТА КОНФЕРЕНЦИЯ „ЧОВЕК-СВЯТ“

На 21 и 22 март в Средно училище „Епископ Константин Преславски“ -Бургас се проведе ХХlll-рата ученическа философска конференция „Човек-свят“. Инициатор и традиционен домакин на конференцията е СУ „Епископ Константин Преславски“- Бургас. Организатори са Община Бургас, РИО на МОН и училището -домакин.
В конференцията взеха участие над 90 ученици от 30 училища от цялата страна.Компетентно жури оценяваше творбите по критериите философска образованост ,оригиналност и самостоятелност. От ОУ”Христо Смирненски” участие взе Симеон Руменов от V „б“ клас с ръководител Елена Атанасова. Мони се състезава във втора възрастова група с тема „Приказка с неочакван край“ за ученици lV-V кл. Ученикът довърши приказката „Дядо Божил и дяволът“ като акцентира върху моралните качества и духовните ценности. Петокласникът се представи достойно. Получи сертификат и поздравления за приказката лично от Деян Божинов – старши експерт в Регионално управление по образованието в Бургас.

УСПЕХ В НАЦИОНАЛНОТО СЪСТЕЗАНИЕ „ЛЮБОСЛОВИЕ“

В заключителния втори финален кръг на националното състезание по български език и литература „Любословие“ ученичките от 6 клас са постигнали отлични резултати.За втора година Деница Красимирова /6.б клас/ е първа по резултат в област Бургас и заема почетното 5 място в общото класиране. След нея с точка по- малко се нарежда Наталия Чанева / 6.в клас/ с 45 точки. Веднага след тях в класацията от общо 372 участници на 20 позиция е Мария Георгиева от 6.а клас. Браво, момичета! Гордеем се с вашите постижения.

НАГРАДИ ЗА ФЕХТОВАЧИТЕ

В Спортен център „Електра” бяха възобновени състезанията от втория полусезон за нашите малки фехтувачи. Фехтовален клуб ”Маркели” завоюва общо 5 медала, като бронзови отличия спечелиха Габриела Георгиева и Магдалена Чакърова, които се състезават в група”В”, а в същата група със златен медал се прибра у дома Александра Момчилова, побеждавайки Мария Джалъзова от клуб „Корсар” с 10 на 1 точки. В групата на най-малките, с бързи атаки и смели изяви, победител стана Иванислава Стоянова. В група „Г”, среброто остана за Петър Хазърбасанов от нашия клуб, който загуби финалния двубой от по-опитния фехтувач на Несебър- Борис Чапкънов. В битките взеха участие още Доротея Апостолова, която се класира пета, Мария Георгиева-6 място, Василена Христова стана девета. При момчетата най-малкия ни смелчага Атанас Хазърбасанов се класира на пето място, а Милен Малчев и Пенчо Сивов не успяха да вземат участие в квалификационната фаза на турнира. Клуб „Маркели” благодари на всички деца, които взеха участие в турнира, проявиха характер, спортна злоба и дързост в този така труден спорт и им пожелава много успехи занапред!

НАГРАДИ ЗА ЛИТЕРАТУРНИЯ КЛУБ „МАЛКИЯТ ПРИНЦ“

За поредна година талантите на литературен клуб „Малкият принц“ спечелиха награди от НЛК, посветен на Васил Левски организиран от град Поморие. Във втора възрастова група 2 място за стихотворение спечели Габриела Георгиева. С грамоти за отлично представяне са отличени Нана Цонкова, Натанаил Ангелов, Георги Димитров, Пламена Дойчева, Иван Дадаков, Руслана Стоянова, Деница Красимирова и Петко Русев.

ПОВОД ЗА РАДОСТ И ГОРДОСТ

На Националния литературен конкурс „ЛЮБОВТА В НАС“ младите таланти на ОУ“ Христо Смирненски“ за пореден път спечелиха сърцата и наградите на престижното жури. На 16 февруари достойните призове получиха:
Валентин Валентинов Железов- Второ място за поезия
Христо Апостолов Бабалиев- Трето място за поезия
Тихомир Атанасов Коев- Първо място за проза 
Дилек Джеват Ферхан- Второ място за проза
Александър Никифоров Никифоров – Трето място за проза
ПОЗДРАВЛЕНИЯ, ЛИТЕРАТУРКОВЦИ!
ГОРДЕЕМ СЕ С ВАС И ВИ ОБИЧАМЕ!

НАГРАДИ ЗА ЛИТЕРАТУРЕН КЛУБ „МАЛКИЯТ ПРИНЦ“

Национален конкурс “ От Коледа до Васильовден“ във втора възрастова група, раздел – Литературно творчество,наградените ни ученици са :
Деница Красимирова Петрова /6.б/ – 1 място
Иван Иванов Дадаков / 6.б/ – 2 място
Нана Радостинова Цонкова /6.б/ – поощрение

ПОРЕДНО ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО ЗА ЛИТЕРАТУРНО АТЕЛИЕ „КОМПАС“

През декември децата от литературно ателие “ Компас“ се включиха в поредното творческо предизвикателство. Училищно настоятелство „Васил Левски“ и СУ „Васил Левски“ гр. Брезник във връзка с провеждането на Фестивал за детско творчество „Видовденчета“през месец Юни 2019 г., обявиха национален конкурс за литературно произведение и детска рисунка за деца между 7 и 16 годишна възраст, на тема:
„Най-живата традиция на моя роден край“. Литературковците с въодушевление и радост писаха за традициите, които се спазват в техните семейства. Те разказаха за обичаите коледуване и лазаруване, за традициите на празниците Трифон зарезан, Коледа и Великден. Детските творби спечелиха журито на конкурса и то отличи училище „Христо Смирненски“ със Специалната награда на конкурса за най- активно участие и творби с висока художествена стойност. Г- жа Вълева връчи с гордост грамотите и наградите на участниците в конкурса и им пожела още много вдъхновение и победи.

НАГРАДА ОТ НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС

В тазгодишното издание на Националния конкурс за православна поезия и проза „Рождеството на спасителя“ Бургас, 2018 г. литературен клуб „Малкият принц“ отново завоюва челни позиции. В раздел“Поезия“, втора възрастова група 3 място печели Нана Радостинова Цонкова от 6.б клас. Поздравяваме Нани за постигнатия успех и й желаем нови награди.

ПОРЕДНИ ОТЛИЧИЯ ЗА ТАЛАНТИТЕ НА ЛИТЕРАТУРЕН КЛУБ „КОМПАС“

Награди за младите писатели на литературен клуб „Компас“ от Тринадесети Национален конкурс „Морето,морето,морето“ Варна, 2018 година. Призови места заеха:
Димитър Валентинов Иванов- второ място за проза,
Теодор Александров Връбчев- трето място за проза и Валентин Валентинов Железов- поощрителна награда за проза. Отличията връчи помощник-директорът на ОУ „Христо Смирненски“ госпожа Шарбанова. Поздравления за лауреатите с пожелание за много вдъхновение и победи, както на тях, така и на тяхната муза г-жа Виолета Терзииванова.

„СОЗОПОЛСКА ДЪГА“  СОЗОПОЛ – 2018 ГОДИНА

В събота / 17.11/ в град Созопол се проведе ежегодният Национален фолклорен фестивал „Созополска дъга“. В него тази година участваха ученици от вокална група „Синева“ от ОУ „Христо Смирненски“ под ръководството на г-н Йорданов – учител по музика. Компетентното жури на фестивала, под председателството на популярната странджанска певица Калинка Сгурова, присъдиха следните награди за нашите участници. При индивидуалните изпълнители Доника Бончева Ангелова / 3.Б клас/ бе удостоена с почетното първо място във втора възрастова група с изпълнението на народната песен „Ти ли бе, Георги!“. Фолклорна група „Синева“ с ръководител Кольо Йорданов грабна почетния приз във втора възрастова група с изпълненията си на песните „Мъри, Станко“ и “ Станиното лице“. Групата получи първо място в хоровите изпълнения. Поздравления за всички участници в конкурса и за техния ръководител г-н Йорданов. Още много певчески успехи им пожелаваме!

ТЪРЖЕСТВЕНО ВРЪЧВАНЕ НА НАЦИОНАЛНА НАГРАДА „ДАСКАЛ БОТЬО ПЕТКОВ“ – 2018 ГОДИНА

В навечерието на Деня на народните будители бе връчена Националната награда „Даскал Ботьо Петков“. Наградата се присъжда от 1998 година. За 20 поредна година тържествената церемонията се състоя на 31 октомври, от 14.00 ч. в залата на Регионална библиотека „Пейо Яворов“ в град Бургас. Един от десетте номинираните учители от област Бургас бе г-жа Христина Славова, старши учител по история и цивилизация в ОУ „ХРИСТО СМИРНЕНСКИ“. Номинацията се прави по определени критерии. Важното е учителят да има спечелени национални отличия, както и представяне на негови ученици на състезания и олимпиади.
Добрина Топалова, учител по български език и литература в бургаското училище“ Кирил и Методий“ е тазгодишният носител на наградата.
Всички номинирани учители получиха грамоти от името на инж. Виолета Илиева – началник на РУО-Бургас.
Поздравления от целият колектив на училището за г-жа Славова. Пожелаваме й още много награди и постижения за напред.

НАГРАДА НА ФОНДАЦИЯ „ВЪЗДИГАНЕ“ ЗА УЧИТЕЛ ОТ НАШЕТО УЧИЛИЩЕ

В Деня на народните будители, активистът на Фондация ВъздиганеКалоян Еленов връчи дългоочакваната награда от конкурса “Стани учител за пример!” 2017 на ОУ „Христо Смирненски“ – Иновативното училище на Карнобат.
Със своя ентусиазъм и енергия, учениците от 3.в клас и техният ръководител Виолета Терзииванова, доказаха, че носят завета на предците ни в сърцата си. Нека тяхното родолюбиво послание се превърне в извор на вдъхновение за всички, които обичат България! 

 

НАГРАДИ ЗА НАШИТЕ ЛИТЕРАТУРНИ ТАЛАНТИ

На международния литературен конкурс “ Аз обичам Черно море“ талантите на Литературно ателие “ Компас“ от Основно училище „Христо Смирненски“ спечелиха отново достойните призови места:
Валентин Валентинов Железов – Първо място за проза
Дилек Джеват Ферхан – Първо място за проза
Теодор Александров Връбчев – Второ място за проза

След пристигането на  грамотите, г-жа Стефка Вълева –  директор на училището – награди победителите!
ПОЗДРАВЛЕНИЯ, ЛИТЕРАТУРКОВЦИ!
ГОРДЕЕМ СЕ С ВАС И ВИ ОБИЧАМЕ!

ОТНОВО МЕДАЛ ОТ НАЦИОНАЛНАТА ОЛИМПИАДА ПО ГРАЖДАНСКО ОБРАЗОВАНИЕ

От 13 до 15 април в град Русе се проведе ХІ Национална олимпиада по гражданско образование. След отлично представяне в областния кръг в двете възрастови групи – 1-4 клас и 5-8 клас, за заключителния етап от нейното провеждане бяха класирани три проекта с екипи от начален етап. Проектите бяха защитени по най-достойния начин в град Русе. Галена Райчева Чанева от първи „б“ клас, с ръководител Донка Христова получи максималните 100 точки от националната комисия и след крайното класиране завоюва второ място в страната за първа възрастова група. Другите два проекта с говорители Петър Владимиров Крумов и Петромира Иванова Стоилова от четвърти „б“ клас, с ръководител Златина Драгова представиха достойно училището и попаднаха сред участниците в първата десетка за страната. Възпитаниците на училището показаха за поредна година високи постижения по гражданско образование на национално ниво! Проектната работа им помогна да опознаят още по-добре историята и културата на родния край, да придобият умения за работа в екип и и за събирателска и проучвателска дейност!

 

СРЕБЪРЕН МЕДАЛ И КУПА ОТ НАЦИОНАЛНОТО ИСТОРИЧЕСКО СЪСТЕЗАНИЕ „МОЯТА РОДИНА”

Повод за голяма радост и гордост ни даде Хюсеин Метин Адем от 7. в клас, който на финала на историческото състезанието „Моята Родина” се класира втори и получи сребърен медал. А за отличното си представяне и в трите кръга на тазгодишното състезанието бе удостоен с купа.
До финалния кръг на четвъртото издание на състезанието, организирано от Педагогическа асоциация „Образование без граници” , достигнаха 234 участници от 2 до 12 клас от цялата страна. Състезанието се проведе на 28 април 2018 г. в хотел „Верея” в Стара Загора. Церемонията по награждаване на победителите, се състоя на 29 април в Регионалния исторически музей. Състезанието бе оспорвано и съпътствано с много емоции и вълнения, но участникът от ОУ”Христо Смирненски” успя да покаже знания, бързина и се представи достойно.
ПОЗДРАВЛЕНИЯ ЗА ХЮСЕИН МЕТИН АДЕМ И ПОЖЕЛАНИЯ ЗА НОВИ И МНОГО УСПЕХИ!

ПРИЗОВИ МЕСТА ОТ НАЦИОНАЛНИЯ ЛИТЕРАТУРЕН КОНКУРС  „ВОДАТА – ИЗВОР НА ЖИВОТ“

Малките творци от Литературно ателие “ Компас“  на ОУ “ Христо Смирненски“ с ръководител Виолета Терзииванова  отново спечелиха призови места в Националния литературен конкурс „Водата – извор на живот“. Лауреатите в него са:
Мария- Магдалена Стоянова Иванова – ПЪРВО МЯСТО за поезия
Яна Иванова Генчева – ВТОРО МЯСТО за проза
Тихомир Атанасов Коев – ПООЩРИТЕЛНА награда за проза
ПОЗДРАВЛЕНИЯ, млади таланти!

ГОРДЕЕМ СЕ С ВАС! 

 

ВТОРО МЯСТО ОТ ХХІІ УЧЕНИЧИЧЕСКА ФИЛОСОФСКА КОНФЕРЕНЦИЯ „ЧОВЕК-СВЯТ“

Симеон Атанасов и Иванета Станчева – 4.б  клас с класен ръководител Златина Драгова -спечелиха второ място от ХХII ученическа философска конференция “ЧОВЕК – СВЯТ” – 2018, която се проведе на 16 март 2018 г.

Те се състезаваха в първа възрастова група – „Приказки с неочакван край” за ученици от IV – V клас. Учениците довършиха приказка по избор, като акцентираха върху морални качества и духовни ценности. Инициатор и традиционен домакин на конференцията е СУ  „Епископ Константин Преславски” – Бургас. Организатори са Община Бургас, РУО на МОН и училището – домакин.

Поздравления за четвъртокласниците и техният класен ръководител!

ТРЕТО МЯСТО НА ОБЛАСТНИЯ КРЪГ НА ОЛИМПИАДАТА ПО БЕЛ

Николета Живкова от 7.в клас е класирана на трето място в областния кръг на олимпиадата по БЕЛ. Браво, Ники! Горди сме с успеха ти!