ОБЛАСТНИЯТ КРЪГ НА ОЛИМПИАДАТА ПО БЪЛГАРСКИ ЕЗИК И ЛИТЕРАТУРА – НОВ ТРИУМФ ЗА УЧЕНИЦИТЕ НА ОУ“ХРИСТО СМИРНЕНСКИ“

На 24 февруари 2024 г. се проведе Областният кръг на олимпиадата по български език и литература. Форматът на олимпиадата за участниците от 5. и 6. клас представлява преразказ, като за 5 клас той е подробен на неизучавано произведение, а на 6 клас – сбит преразказ на неизучавано произведение.

От пети клас участваха общо 80 ученици, а от шести клас – 70 ученици от различни училища в област Бургас.

ОУ „Христо Смирненски“ изпрати един представител от 5.Б клас – Селен Метин Адем и трима представители от 6.Б клас – Калина Веселинова Жечева, Димитър Йоргов и Петър Железов на областното ниво по БЕЛ.

Селен Адем е постигнала 29 точки от максимални 30 точки. Отличният резултат, който ученичката е постигнала в престижното и нелеко съревнование с най-добрите воини на словото, я поставя на 3-то място в област Бургас.

Калина Жечева е с резултат 26 точки от максимални 30 точки. Този висок резултат я отвежда на 6 място в класирането за област Бургас. Много достойно е представянето и на останалите двама участници – Димитър Йоргов и Петър Желев. Калина, Димитър и Петър са единствените шестокласници от град Карнобат, които участваха в областния кръг по БЕЛ в град Бургас.

Преподавател по БЕЛ на отличените ученици е г-жа Светлана Иванова. За високите резултати и достойното представяне на ОУ „Христо Смирненски“, Селен Адем и Калина Жечева ще бъдат наградени с грамоти.