Младите таланти на ЛК „Малкият принц“ гостуваха в читалището в Деня на поезията


Теодора Тотева, Калина Жечева, Ивайла Андреева, Деа Николова, Селин Даил, Селен Адем, Венцислава Илчева, Димитър Йоргов и Аляра Солакова от ЛК „Малкият принц“ при ОУ „Христо Смирненски“ гостуваха на НЧ „Д.Полянов – 1862 г.“ на 21 март. В Световния ден на поезията талантливите литератори се докоснаха до творчеството на 11 карнобатски поети и представиха лични стихотворения.

Гостите бяха посрещнати в Камерната зала от работещите в читалището. Водещият Петър Куцаров запозна присъстващите с любопитни факти за Деня на поезията и за живота на писатели, свързани с Карнобат. Той подчерта, че поезията говори за нашата обща човечност и ценности. Тя обогатява диалога и има силата да обединява хората от различни континенти, като всички са поканени да се присъединят към нейната магия. Артистично и с поетично вдъхновение младите поети от клуба рецитираха стихотворения на Димитър Полянов, Иван Карановски, Минко Неволин, Ненчо Савов, Борис Бухчев, Жени Костадинова, Димитрина Равалиева, Димчо Тонев, Яна Атанасова, Тони Теллалов и Виолета Терзииванова. Теодора Тотева от 6.а клас представи едно от своите стихотворения, посветено на пролетта:

Пролет

„Пролетта почука на вратата.

Зарадва със игри децата.

Ясното слънце със себе си доведе

птичите ята поведе.

Цветята разцъфтяха

Аромати полетяха.

С хубост ни дари,

радост на целия свят подари“.

От НЧ „Д.Полянов-1862г.“ благодарят на ръководителя на ЛК „Малкият принц“ г-жа Светлана Иванова и на децата за това, че споделиха с тях празника. „Благодарим ви, че продължавате традицията на карнобатските поети. Пожелаваме ви все така да творите и да прославяте с детска поезия нашия град“.