ЗДРАВЕ И СИЛА ОТ ПРИРОДАТА

ОУ „Христо Смирненски“ – гр. Карнобат спечели второ място В 13- то издание на НАЦИОНАЛНИЯ  УЧЕНИЧЕСКИ КОНКУРС „ПОСЛАНИЦИ НА ЗДРАВЕТО“ Конкурсът се проведе на две фази от 20.02.2021г до 10.04.2021г. и от 15.04.2021 до 15.11.2021г. ОУ „Христо Смирненски“, участва с учениците от 3 „А“ клас с класен ръководител г-жа Илиана Димитрова. Ръководител на проекта, г-жа Атанаска Михайлова –педагогически съветник.  Наградата е грамота, топка, шах и книга „България на Олимп“.

Здраве и сила от природата

      Доброто здраве на учениците е предпоставка за по-пълноценен процес на обучение и възпитание.

ОУ „Христо Смирненски“ работи по проект, в който се осъществиха предвидени конкретни действия за разяснителна кампания и участие в дейности целящи съхраняване на здравето чрез съчетаване на полезни храни, спорт и грижа за природата.

Концепцията включва работа за информиране на децата за ползите от здравословното хранена и физическата активност, включването им в практически мероприятия и дейности в тази насока и споделяне на примера с останалите деца в училището.

По проекта бяха извършени дейности, свързани с повишаването на информираността на децата, как да водят по – здравословен начин на живот. Всички деца се включиха активно, обхващайки и други класове в процеса на осъществяването на дейностите.  В проекта, бяха включени спортни мероприятия, информираност за полезната и вредната храна, чистия въздух и водата. Дейностите по проекта, които бяха осъществени са следните:

Засаждане на дръвче в училищния двор. Занимателни игри на тема „Среща с гората“

Дискусия и презентиране на здравословни храни от представители на РЗИ. Тема: „Какво знам и какво не знам за здравословното хранене“

Тематично водно междучасие – „Водата извор на живот“

Велопоход с родители

Лапбук „Здравно букварче“.

Маратон на Витамините – подреждане на кошници с плодове и плодови салати

Тематично водно междучасие – „Глътка вода, глътка здраве“

Изработване на Здравно табло и флаери

Благодарим и на всички учители и ученици, които се включиха в дейностите свързани с проекта.

 

Ръководител на проекта: Атанаска Михайлова /педагогически съветник/