ДНИ НА ХРИСТО СМИРНЕНСКИ В УЧИЛИЩЕ

В Основно училище „Христо Смирненски“ се проведоха специални дни, посветени на нашия патрон. Учители, ученици, родители, бивши възпитаници и преподаватели участваха в различните дейности.

ДНИТЕ НА ХРИСТО СМИРНЕНСКИ започнаха със специален час на класа, на 27 септември. Бяха проведени беседи за краткия, но смислен път на поета Христо Смирненски. От презентациите в класните стаи, учениците узнаха любопитни факти за живота на твореца, неговите първи поетически вдъхновения, нерадостната му младост. Четоха се и се представяха творби на автора.

Може да бъде изображение с 8 души
Може да бъде изображение с 2 души и на открито
Може да бъде изображение с на открито
Може да бъде изображение с 8 души, изправени хора, на открито и текст, който гласи 'ние CME сиирненчи'
Няма налично описание на снимката.
Може да бъде изображение с 11 души, дете и изправени хора
Може да бъде изображение с 2 души

Конкурс на тема „Илюстрации по произведения на Христо Смирненски“Конкурсът за рисунка на тема „Илюстрации по произведения на Христо Смирненски“ бе организиран и проведен от г-жа Радослава Рачева. Учениците от 5, 6 и 7 клас илюстрираха любими творби на поета. Рисунките са подредени в красива изложба във фоайето на втория етаж в ОУ“Христо Смирненски“. Конкурсът е част от дейностите, който съпътстват Дните на Христо Смирненски в училище.

Може да е творба на 2 души и на закрито
Може да е илюстрация на на закрито
Може да е илюстрация на 1 човек

Може да бъде изображение с 1 човек и на закрито

На 29.09. в залата по интереси на Основно училище „Христо Смирненски“ се проведе СРЕЩА НА ПОКОЛЕНИЯТА. Тя е част от събитията на седмицата, посветена на ХРИСТО СМИРНЕНСКИ. Поколения учители – настоящи и бивши – показаха как се преде нишката на приемствеността, която чрез срещата на мъдростта и младостта, трудно може да се скъса. Емоционалните разкази, признанията и откровените мигове трогнаха участниците до сълзи. Среща, която трудно може да се забрави! Специален музикален поздрав бе отправен към всички присъстващи от ВГ „Синева“ с ръководител К. Йорданов. Петокласничката Ивайла Андреева рецитира стихове за учителя с много любов и признателност! ОУ „Христо Смирненски“ продължава да пише своята история – минало, настояще и бъдеще! Ръководството и педагогическата колегия благодарят на тези, които се отзоваха на поканата и пожелава на всички свои бивши учители да бъдат здрави и да не спират да се завръщат в родното училище!

Може да бъде изображение с 15 души и изправени хора
Може да бъде изображение с 2 души, изправени хора, роза и на закрито
Може да бъде изображение с 2 души, изправени хора и роза
Може да бъде изображение с 3 души и изправени хора
Може да бъде изображение с 13 души, изправени хора и на закрито
Може да бъде изображение с 6 души, седнали хора, изправени хора и на закрито
Може да бъде изображение с екран и на закрито

Учениците от 4.а клас, дадоха начало на инициативата „Издаване на книжка с ръчно преписани стихотворения на Христо Смирненски“.

Тя е част от дейностите, които съпътстват Дните на Христо Смирненски в училище. Четвъртокласниците ще препишат собственоръчно творби на поета. След това с помощта на своите учителки, г-жа Тонка Радева и г-жа Николинка Господинова ще ги съберат и издадат в книжка. Представянето на този сборник е планирано за 1 ноември. В Деня на народните будители, те ще презентират готовия продукт пред своите съученици, приятели и учители.

Може да бъде изображение с 4 души и седнали хора
Може да бъде изображение с 1 човек, дете, седящ и на закрито

В кабинет „Език и слово“, се проведе вълнуваща среща с бившите възпитаници на ОУ“Христо Смирненски“ – Георги Куцаров и Любомир Ламбов. Инициатор на събитието стана учителят по ФВС, г-н Пламен Маринов. С трепет и просълзени очи, Георги и Любомир прекрачиха прага на сградата, оказала се преди време буквално техен дом. Житейски несгоди събират съдбите на двете момчета преди повече от 60 години в ОУ“Христо Смирненски“. Там те делят един чин и една стая, в която нощуват. По това време училището е със статут на интернат. Така няколко години двамата растат неразделни, като верни приятели и съученици. Изключително емоционален остана разказът на г-н Куцаров за обичните другарки и приятели, които и до днес пази в сърцето си. През изминалите години, той събира всякакви спомени от времето в любимото училище. Ценните фотоси Георги събира в безценен филм, който представи на учителите и учениците, които присъстваха на срещата.Още по – въздействащ и разтърсващ се оказа пътят на „Безкрайната борба“ на Любо Ламбов. Именно от Карнобат тръгва любовта на този велик мъж към борбата, която продължава и до днес. Отличията и наградите в тази област са безбройни за бореца Любомир. Най – голямото му отличие идва през 2017 година в САЩ, когато печели олимпийската титла по класическа борба за ветерани в категория до 76 кг., във възрастова група „Е“.Тези смели мъже и днес продължават да се борят, да мечтаят и да следват пътя, който сами избират. Път, който е малко странен и много стръмен. Път, който е малко прашен и доста страшен. Път, който, когато поемеш по него сам, ще ти покаже кой си, откъде идваш, накъде отиваш и за какво се бориш-живееш. Не знаят как и къде ще приключи житейската им пътека. Знаят, обаче със сигурност, че започне ли отново пътят им, то той ще тръгне от ОУ“Христо Смирненски“. Защото там се възпитават шампионите! Срещата е част от дейностите, които съпътстват Дните на Христо Смирненски в ОУ“Христо Смирненски“.

Може да бъде изображение с 1 човек и текстово съобщение
Може да бъде изображение с 10 души, изправени хора и на закрито
Може да бъде изображение с 11 души и изправени хора
Може да бъде изображение с 16 души, дете, изправени хора и на закрито
Може да бъде изображение с 10 души, седнали хора, изправени хора, маса и на закрито
Може да бъде изображение с 12 души, седнали хора, изправени хора и на закрито
Може да бъде изображение с 13 души, изправени хора и на закрито

114Вие, Plamena Zhecheva, Penka Lolova и 111 други7 коментара4 споделяния

Любов

ЛюбовКоментарСподеляне