ДЕН НА РОЗОВАТА ФЛАНЕЛКА

„ВСИЧКИ СМЕ РАЗЛИЧНИ, ВСИЧКИ СМЕ РАВНИ“
Всяка последна сряда на месец февруари в много училища по света се отбелязва Световният ден на розовата фланелка. Ученици издигат призиви „Не на тормоза!“, „Не на насилието!“
За поредна година групата по гражданско образование с ръководител г-жа Д. Христова извършва различни дейности, чрез които напомня, че има тормоз в училище. Насилието съществува под различни форми и е необходимо да се помисли как да постъпваме в подобни ситуации. Как да се противопоставяме на тормоза?
В последната сряда от февруари, по традиция, групата по гражданско образование при 4.б клас стана домакин на интерактивно занимание „Всички сме различни. Всички сме равни“.
То бе проведено в СТУДИО-КЛАС „Език и слово“. В него участваха ръководството на училището, ученици от 2. до 4. клас и учители на паралелките.
В края на занятието всички се обединиха около извода, че в училище се случват и хубави, и не толкова приятни неща, но заедно – учители и ученици можем да преодолеем насилието в различните му форми, защото сме:
– умни, любознателни, приятели;
– учим и се забавляваме заедно;
– имаме много общи мечти;
– искаме да живеем в безопасна и позитивна среда, за да превръщаме мечтите си в реалност.
Благодарим на всички присъстващи за активната дейност по време на заниманието и за съпричастността към темата!
+6
Петокласниците и четвъртокласниците в ОУ“Христо Смирненски“ се присъединиха към отбелязването на този ден. Постери от всяка паралелка бяха изработени и закачени в коридорите на училище. Тематично в розови тениски започна учебния ден на 24.02. Емблеми на малката розова дреха бяха закачени на ученици и учители в знак на съпричастността. Флашмоб с посланието“Не, на тормоза в училище!“ запечатаха учениците в 5.а и 5.б клас. Дърво с розови сърца украсиха учениците от 4.А клас. Двата випуска показаха, че могат да бъдат рамо до рамо във всяка ситуация. По този „розов“ начин те заявиха категорично “ АЗ НЕ ПРАВЯ ТАКА! АЗ СЪМ ПРОТИВ НАСИЛИЕТО!“.