ДЕН НА РОЗОВАТА ФЛАНЕЛКА В ОУ“ХРИСТО СМИРНЕНСКИ“

Всяка година последната сряда на февруари е известна като Ден за борба с тормоза в училище в Канада. Той е познат и като „Ден на розовата фланелка“. На този ден участниците са помолени от инициаторите на събитието да носят розово, за да изразят своята позиция за неприемане на тормоза в училище.

По традиция, ОУ „Христо Смирненски“ се присъедини към тази световна инициатива и тази година. Постери, изработени от класовете в начален и прогимназиален етап, бяха поставени в коридорите на училище. Тематично в розови тениски започна учебния ден на 28 февруари. Емблеми на малката розова дреха бяха закачени на ученици и учители в знак на съпричастността.

Децата писаха думи, които радват на специално табло, което бе изработено от г-жа Радослава Рачева. Специален кът, който украси интериора във фоайето на училището, стана предпочитано място за розова фотосесия. С разиграни етюди на насилие в класовете, г-жа Елена Атанасова допълни разнообразната дейност СВЕТОВНИЯ ДЕН НА РОЗОВАТА ФЛАНЕЛКА в ОУ „Христо Смирненски“.